Съвети за грижа за косата, които трябва да знае всяка жена

29426
Съвети за грижа за косата, които трябва да знае всяка жена
Снимка: iStock

Без съмнение, когато става дума за грижа за лицето, тялото и косата, всеки от нас има някои от най-добрите си методи, навици или т. нар. Затова, представяме ви 6-те най-добри трика за красива коса.

Няма значение дали имате къдрава, фина, мазна, суха или друг тип коса – някои съвети за грижа за косата са универсални. Основите на грижата за косата са също толкова важни, колкото и специфичните – не пренебрегвайте значимостта им. Ето някои от най-добрите съвети за грижа и стилизиране на косата за всеки, независимо от типа коса.

Как да поддържаме косата си перфектно със скромен бюджет

Най-често в основата на хубавата коса стои обемът. Може да го постигнете с помощта на различни, повечето - скъпи продукти за коса. Добр...

1: ИЗМИЕТЕ КОСАТА С ХЛАДКА ВОДА

Прекалено топлата вода вреди както на косата, така и на кожата. Тя изсушава, така че, особено ако косата ви е суха или я третирате често, в никакъв случай не я мийте с гореща вода. Доверете се на по-хладката и ще забележите разликата още след първата баня.

2: ПРАВИЛНА ГРИЖА ЗА КОСАТА

Вероятно отдавна знаете, че трябва да използвате балсам, но сигурни ли сте, че го използвате по правилния начин? Помислете първо къде косата ви е склонна да се омазнява - обикновено в корените - и го използвайте като напомняне, че балсамът трябва да се нанася само върху определени зони от косата ви. Не го нанасяйте в корените и го използвайте от средата на косата до краищата. Нанесен в основите може да утежни косата ви. Що се отнася до съветите за нанасяне, опитайте да разнесете балсама по цялата коса с гребен с широки зъби, за да помогнете за разплитането на косата.

3: ШАМПОАН, КОНЦЕНТРИРАН ВЪРХУ СКАЛПА

Състоянието на косата може да подсказва за здравословни проблеми

Загубата на коса не винаги е причинена от силен стрес, грешки в грижите или риск от хранителни дефицити при монодиета. Изтъняването на ...

За разлика от балсама, който трябва да се фокусира върху дължините и краищата на вашите коси, шампоанът трябва да бъде концентриран върху скалпа ви. Нанасянето в краищата и дължините на косата ви може да я направи суха, прилепнала и лишена от влага. Вашият скалп (който постоянно отделя кожните клетки) е зона, която наистина се нуждае от почистване, така че когато миете с шампоан, съсредоточете усилията си върху скалпа и корените.

4: БЪДЕТЕ МНОГО ВНИМАТЕЛНИ С ИЗПЛАКВАНЕТО

Почти сте готови да излезете от банята, а това означава да изплакнете всички нанасяни продукти. Уверете се, че сте изплакнали всичко добре, тъй като остатъците от продукта могат да причинят натрупване на мръсотия.

5: НЕ СУШЕТЕ КОСАТА С КЪРПА

Изглежда, че кърпата е очевидният начин да премахнете излишната вода преди да започнете да сушите косата си след душ, но със сигурност не е най-добрият. Какво може да направите тогава? Изцедете излишната вода и след това изсушете косата си със стара памучна тениска, която е по-мека от хавлиената кърпа.

Знаете ли, че захарта е вредна и за косата?

Ако консумирате всеки ден захар или захарни изделия, това може да доведе до пристрастяване, колкото и да не ви се вярва. Хубавото е, че...

6: ПРЕДПАЗЕТЕ КОСАТА СИ ОТ ТЕРМИЧНО СТИЛИЗИРАНЕ

Всички обичаме ефекта върху косата ни след издухване или топлинна сесия за оформяне, но твърде много топлина може да нанесе вреда на косата ви. Не е нужно да се разделите напълно с тези процедури, но поне го правете по-рядко и използвайте защитни продукти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com