Съвети за премахване на миризмата при изпотяване

8278
Съвети за премахване на миризмата при изпотяване
Снимка: Thinkstock/Guliver

Потта се отделя от потните жлези. Състои се от вода, урея, соли, мазнини, въглехидрати и минерали. Само по себе си тя не мирише, но наличието на бактерии, за които топлата пот е благоприятна среда, причинява силна и неприятна миризма.

Дезодорантите се делят на две основни категории: дезодоранти и антиперспиранти.

Дезодорантът елиминира неприятните миризми - блокира растежа на бактериите. Съдържа бактерицидни компоненти: мощен триклозан, фарнезол, който е по-мек от триклозан и не предизвиква дразнене, както и алкохол - унищожава бактериите, но изсушава кожата.

Антиперспирантът също се бори с миризмата и унищожава бактериите, но също така контролира повишеното изпотяване: частично запушва каналите на потните жлези и предотвратява излизането на влага.

Антиперспирантите действат кумулативно и се използват по различен начин от дезодорантите. Антиперспирантът се прилага върху предварително измита и напълно суха кожа през нощта: телесната температура става по-ниска и активната съставка се абсорбира по-добре. Сутрин можете да си вземете душ - продуктът няма да се отмие и ще работи ефективно.

Антиперспирантите са ефективни за дълъг период от време, вариращ от 24 до 72 часа. Продуктът запушва потните жлези, така че е важно да давате на кожата си почивка поне няколко дни в месеца, в противен случай може да се появи възпаление.

Трябва да изберете вида на дезодоранта в зависимост от характеристиките на тялото, начина на живот и резултата, който е необходим. Ако подмишниците ви останат сухи през целия ден дори при достатъчно активност, дезодорантът ще е достатъчен.

Дезодорант стик - лесен за използване

Продуктът унищожава неприятната миризма и намалява активността на потните жлези - образува защитен филм върху повърхността на кожата, който абсорбира влагата и предотвратява намокрянето на подмишниците. Дезодорантът стик е лесен за използване, компактен и се побира в чанта.

Кремообразните дезодоранти

Кремообразните дезодоранти са най-деликатните и са особено популярни сред тези, чиято кожа е склонна към дразнене.

Продуктът е относително хипоалергенен, тъй като не съдържа сгъстители. Икономично се консумира: капка от него е достатъчна за една подмишница. Съставът обикновено съдържа много естествени съставки - продуктът трябва деликатно да се грижи за кожата, да я омекотява, да хидратира и да насърчава регенерацията. Кремът не съдържа алкохол и не изсушава кожата, не провокира обриви.

Кристален дезодорант

Кристалният дезодорант е напълно натурален продукт и се състои от калиева стипца. Има изсушаващ, антибактериален, противовъзпалителен, заздравяващ рани, прочистващ и абсорбиращ ефект. В кристала няма алуминиев хидрохлорид, който не се счита за най-безопасния компонент, въпреки че неговият вреден ефект не е научно доказан.

Солите на безвредния кристален дезодорант не проникват в порите и не се натрупват в тялото. Те предотвратяват размножаването на бактериите и се отърват от неприятните миризми. Кристалът няма да намали изпотяването, но ще позволи потта да изсъхне по-бързо на повърхността на кожата: подмишниците ще бъдат сухи и няма да има следи по дрехите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com