Таблетка изчиства организма от токсини и отравяния

24242
Таблетка изчиства организма от токсини и отравяния
Снимка: iStock

Активният въглен е фин черен прах, който се приготвя от кокосови черупки или торф. Въгленът се активира с газове при висока температура, което премахва предварително адсорбираните вещества и допълнително намалява размера на частиците. Освен това не бива да бъркате активния въглен с въглените за вашето барбекю.

7 ползи от активния въглен

Какви са ползите от активния въглен?

Може да намали нивото на холестерола

Активният въглен е ефективен за намаляване на нивата на холестерола и триглицеридите в кръвта. Има способността да свързва жлъчните киселини в червата и да предотвратява усвояването им в организма.

Подобрява бъбречната функция

Активният въглен подобрява бъбречната функция при хора с бъбречни заболявания. Той действа като филтриращ агент и помага да се отървете от нежеланите отпадъчни материали, присъстващи в излишно количество при хора с бъбречни заболявания.

Сложете това във водата на лалетата и те ще издържат почти 2 седмици

Няколко трика ще ви помогнат да запазите свежестта на лалетата по-дълго. Благодарение на тях те ще издържат до 12 дни. Как да удължим ...

Средство за избелване на зъби

Активният въглен е естествено избелващо средство за зъби. Неговата висока абсорбираща способност може да предизвика йонен обмен в устата чрез фините си пори за свързване и отстраняване на оцветяващи зъбите агенти.

Активният въглен или въглеродът е един от материалите, присъстващи в продуктите за паста за зъби. Използването на активен въглен за миене на зъбите може да абсорбира мръсотията и да почисти зъбите.

Спешно лечение на леко хранително отравяне

Той често се използва в случаи на отравяне поради високата си способност за свързване на токсини. Огромната повърхност на активния въглен или въглерода позволяват свързването на различни токсини в стомашно-чревния тракт и по този начин намаляват тяхната абсорбция.

Добавете тази съставка към кафето и ще забравите за проблемите със стомаха

Консумацията на кафе е същински ритуал за неговите почитатели. Но често кофеинът, който се съдържа в него, се оказва изключително агрес...

Филтриране на вода

Активният въглен се използва при обработката на водата за отстраняване на замърсители на водата. Използва се в системата за филтриране на вода поради отличната си абсорбционна способност.

Неговите пори улавят и блокират замърсителите на водата по време на процеса на филтриране. Освен това подобрява вкуса и миризмата на питейната вода и балансира pH на водата.

Алкохолно отравяне

Приемът на алкохол с активен въглен помага за намаляване на нивата на алкохол в кръвта. Следователно може да се използва за лечение на махмурлук.

Черна лимонада? Полезна ли е тя?

Нашумялата напоследък черна лимонада, чиито снимки изпълват профилите на известни личности в Instagram, е напитка, около която има мног...

Тайните на активния въглен в грижа за кожата

Намалява метеоризма и газовете

Активният въглен е ефективен за намаляване на метеоризма и подуването на корема. Облекчава и коремните спазми, свързани с него. Намалява производството на газ в дебелото черво и допълнително намалява нивата на водород.

Проучване е установило, че приемът на активен въглен след консумация на храна, произвеждаща газове, намалява техния брой.

Средство за изсветляване на кожата

Активният въглен се добавя към различни продукти за грижа за кожата. Той действа като почистващо средство и премахва излишния себум и мъртвите кожни клетки от кожата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

По-здравословен ли е замразеният хляб?

Това е най-скъпият зеленчук в света, съдържа важни витамини и минерали

Как сами да премахнете зъбния камък?

Нудистки плаж в Сардиния организира голи сватби

В кое море се влива река Марица?

Кой е единственият български град на река Тимок?

За да печете на барбекю най-здравословно, спазвайте тези правила

Защо Свети Георги е наречен "Победоносец"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com