Тайните на активния въглен в грижа за кожата

12132
Тайните на активния въглен в грижа за кожата
Снимка: iStock

Активният въглен е познат от далечни времена като средство за пречистване на организма, почистване на кожата, детоксикация и очистително средство при отравяне, което може да спаси живот. В последните години активният въглен се използва широко и в козметичната индустрия, като се прилага в продукти за грижа за кожата и косата.

Това не е случайно – активният въглен има доказано ползотворно действие върху кожата, подобрявайки текстурата и състоянието ѝ, почиствайки я отлично, справяйки се с черни точки и замърсени, запушени порите, с акне и кожни раздразнения.

Черна лимонада? Полезна ли е тя?

Нашумялата напоследък черна лимонада, чиито снимки изпълват профилите на известни личности в Instagram, е напитка, около която има мног...

Какво е активен въглен и можем ли да го заменим с обикновен?

Активният въглен се получава при активиране на обикновения чрез подлагането му на висока температура. Така въгленът става порест, а способността му да абсорбира се повишава. Обикновеният въглен не може да замени активния и не притежава полезните му свойства, нещо повече – не трябва да се прилага върху кожата и косата, тъй като може да е опасен и да съдържа токсични вещества.

Каква е ползата от употребата на активен въглен върху кожата?

  • Активният въглен детоксикира и прочиства кожата. Улавяйки всички замърсявания, токсини, себум в порите и изкарвайки ги на повърхността, за да бъдат отмити, въгленът съумява да прочисти кожата и да подобри осезаемо текстурата и състоянието ѝ. Замърсяванията в порите водят до увеличаване на размера им, неравна повърхност на кожата, сивкав тен, кожни раздразнения и акне. Поддържането на порите чисти е в основата на съвършената кожа.
  • Активният въглен помага за стягане на кожата, свиване и минимизиране на порите.
  • Активният въглен се грижи за поддържане на чистотата на кожата, премахва черните и белите точки и е чудесно средство за превенция на кожни несъвършенства и акне, както и като част от програмата за лечението му.
  • Активният въглен има изсушаващо действие и е чудесен начин да се избавите от мазната и лъскава кожа. Той попива излишната мазнина и така помага за добрия вид на лицето, както и за по-качественото нанасяне на грима и за увеличаване на дълготрайността му. Мазната и лъскава кожа не задържа добре нанесения върху нея грим и изглежда нечиста и неподдържана. Блясъкът от продукти или от крем за грижа за кожата е едно, лъскавината от мазната кожа – съвсем друго. Мазната кожа е и склонна към поява на несъвършенства и акне. Въгленът се справя с всичко това.
  • Активният въглен в комбинация с масло от чаено дърво е ефективно средство за лечение на акне и превенция на белезите от акне. Въгленът има и действие, насочено срещу бактериите, причиняващи акне, с което подпомага цялостното лечение на неприятния и загрозяващ козметичен проблем.

Как да използвате активния въглен?

Как активният въглен помага на цялото тяло!

Вижте всички неща, за които е полезен активния въглен и защо трябва да започнете да го използвате веднага! Против подуване на корема ...

Може да разчитате както на козметика с активен въглен, която обаче в общия случай има и съставки като аромати и консерванти, които не са ценни за кожата ви, така и домашни маски, в който да вложите само чисти продукти, съобразени с типа и състоянието на кожата ви и нейните нужди.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Как да възстановите обонянието си при хрема?

Кои са най-добрите храни за здраво сърце?

Тези три вкусни плода подобряват качеството на съня

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Зодиите, които са невероятно страстни любовници

За какво е полезно да се пие топла вода с лимон?

Смес от сол и захар помага при безсъние

Зелените орехи с мед прочистват организма

От какво се причиняват заболяванията на евстахиевата тръба?

Зодиите, които винаги завиждат на успеха на другите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com