Тайните на розовото масло за красотата

2573
Тайните на розовото масло за красотата

Казанлък и Розовата долина са люлка на благоуханни рози, от които се произвежда най-ценното розово масло в света –  българското, символ на младостта и красотата, наричано течно злато заради чудните си свойства и неоспоримите си ползи. Розовото масло намира приложение в медицината, козметиката и парфюмерията. Богато е на антиоксиданти, минерали и витамини, в които се крие тайната на уникалните му качества.

Какви са ползите на розовото масло за кожата?

1600 кг розово масло са произведени в Казанлъшко тази година

Около 1600 кг розово масло са произведени в Казанлъшко от тазгодишната реколта. Това съобщи директорът на Института по розата и етери...

Българското розово масло се влага като основна съставка в световни козметични брандове. Освен благоуханния му аромат, който намалява нивата на хормона на стреса, подобрява самочувствието и настроението и има благотворно въздействие при депресивни състояния, розовото масло е истински еликсир за кожата. Подмладява, изтрива фините линии и бръчки, подхранва, съживява. Великолепен хидратант, то поддържа влажността на кожата и утолява жаждата ѝ. Благодарение на изразения си стягащ ефект върху капилярите, розовото масло е отлично решение за лечение на зачервявания по кожата, причинени от спукани капиляри. Ефектът от употребата на продукти с розово масло е видим – свежа, гладка и тонизирана кожа без видими пори и фини линии.

Розовото масло поддържа баланса на РН на кожата, помага за заличаване на белези от различен произход – нараняване, акне, има отлични почистващи свойства, изтрива с лекота замърсявания, отпушвайки порите и предпазвайки кожата от повторна поява на акне.

За какъв тип кожа е най-полезно розовото масло?

Розовото масло е магия за всеки тип кожа, но е особено подходящо за суха кожа с първи признаци на стареене, както и за кожа, страдаща от акне. Акнеичната кожа се чувства прекрасно, обляна в розово масло, благодарение на пречистващите му свойства действието му против образуването на комедони и изчистване на белезите от акне. Етеричното масло от роза успокоява кожните възпаления и прочиства порите, с което е безценна грижа за кожа, склонна към акне. Розовата вода подпомага и изсушаването на пъпките и тяхното завяхване Антисептичните му свойства пък са полезни при дерматит.

Как изглежда перфектната жена според мъжете

Няколкохиляди мъже са взели участие в ново проучване и на всички е бил зададен един въпрос: Как според тях изглежда перфектната жена? Е...

Регенериращите свойства на розовото масло работят за изглаждане на кожния релеф, изтриване на фините линии и съхраняване на младостта на кожата. Маслото е богато на омега 3 и мастни киселини, които подхранват кожата, подновяват клетъчната мембрана и премахват признаците на стареене. Розовото масло успокоява, изравнява тена и подпомага клетъчната регенерация.

Ползите от розовото масло за косата

Най-старият афродизиак – розовото масло – има отлично въздействие върху косата. То лекува гъбични заболявания, ранички и пърхут върху кожата на главата, регулира омазняването и възстановява структурата на косъма. Употребата на продукти с розово масло се препоръчва и за ускоряване на растежа на косата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com