Тайните рецепти за красота на Клеопатра и Нефертити

16284
Тайните рецепти за красота на Клеопатра и Нефертити
Снимка: iStock

Хидратиращите млечни вани на Клеопатра или черната като нощ очна линия на Нефертити са само малка извадка от хиляда и един трикове за красота, използвани от древните египтяни от всички сфери на живота.

Дори много бебета са кръстени с думата "нефер" или "красавица". От мащехата на Тутанкамон, Нефертити („красивата идва“), до любимата съпруга на Рамзес II, Нефертари („най-красивата от всички“).

В този смисъл, тук сме събрали няколко основни трика за красота, за които се предполага, че точно те са триковете за красота на Клеопатра и Нефертити.

1. Бани с мляко и мед.

Клеопатра е вземала дълги киснещи вани в мляко и мед. Млякото има овлажняващи свойства и комбинацията му с мед помага за възстановяване на еластичността. Топло мляко може да се използва и като средство за отстраняване на грим или да се поставят компреси от прясно мляко върху лицето, за да се хидратира.

Смъртоносните тайни за красота от миналото

В миналото, когато хората още не са имали дълбоки познание върху химичните елементи и заобикалящата ги среда, в бита и в женските разкр...

2. Срещу акне.

Сред триковете за красота на Клеопатра не са липсвали и домашни средства за предотвратяване и премахване на акне. Тя е сварявала шепа праз и смесва получената вода с козе мляко и малко захар, създавайки перфектен естествен ексфолиант за премахване на мъртвите клетки и петна.

3. Гладка кожа с телешко.

Прилагането на кубче лед върху лицето, за да го стегне, е често срещано средство днес. Въпреки това, египетската владелка Клеопатра и царицата на Древен Египет от XVIII династия Нефертити,  поставяли парчета говеждо месо върху кожата, за да запази тя гладка и без увисване.

4. Розова вода за клепачите.

Тайните за красота на звездите

Всяка жена на този свят иска да бъде красива. Независимо дали става дума за известна дама, жена от световна величина или просто счетово...

Историите, които описват Клеопатра, разказват за красивите й очи. Твърди се, че тя се е грижела за тях от слънчева светлина и ги е измивала 3 пъти през деня с препарат от розова вода. Тази вода са правели нейните камериерки, които са сварявали чаша розови листенца в половин литър вода.

5. Бадемово масло за вашите мигли.

Според историите Клеопатра подстригвала миглите си на полумесеца 3 поредни вечери и след това нежно ги търкала с бадемово масло, за да ги накара да пораснат бързо.

6. Котешки вид.

Жените на Древен Египет обичали да показват много чувствен външен вид. За да придаде на очите си котешки вид, Клеопатра ги очертала с тъмен прах, направен от оловен сулфид, известен като галенит.

Тайните за красота на нашите баби

Светът на красотата, както и в областта на модата, напредъкът и тенденциите са постоянни. Изследванията позволяват на козметиката да им...

7. Крем против бръчки.

В съд момите на Клеопатра поставили сок от лук, 40 грама бял мед, 40 грама бяла лилия и 40 грама разтопен восък. Те смесвали съставките и правели мехлем, който кралицата да разтрива на лицето си всяка вечер преди лягане.

8. Маска с краставица.

Според мнения на историци, египетската царица е слагала маска, за да предотврати  бръчките. Използвани са нарязани краставици, бита сметана, зехтин и мед.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com