Тайните за грижа за кожата на знаменитостите

3530
Тайните за грижа за кожата на знаменитостите
Снимка: Getty Images

Минерален слънцезащитен крем? Пиявици за лице? Инфрачервена светлина? Не всички съвети за грижа за кожата на знаменитостите си струват!

Знаменитостите винаги трябва да са готови за близък план, така че поддържането на кожата им винаги е приоритет. Може би затова един от първите въпроси, които им задават на всяко интервю, е как успяват да поддържат безупречна кожа 24/7.

Ето и някои от най-интересните ритуали на звездите.

Какво се крие зад бранда Vichy

Гуинет Полтроу избягва слънцезащитните кремове с „химикали“

Във видео Полтроу обясни уникалния си подход към защитата от слънцето, разкривайки, че използва „чист минерален слънцезащитен крем“, защото „има много наистина агресивни химикали в конвенционалния слънцезащитен крем, така че това е продукт, който наистина искам да избягвам“. Тя също така добави, че възприема подхода „по-малкото е повече“ при нанасянето: „Не съм любител на слънцезащитните продукти от главата до петите, но обичам да слагам някакъв вид на носа си и на мястото, където слънцето наистина удря .”

Дженифър Лопес държи на качествения сън, за да насърчи възстановяването на клетките

 „Съвет номер едно е винаги да спите достатъчно“, каза Лопес през юни 2016 г., когато беше попитана как поддържа кожата си толкова безупречна. „Не мога да подчертая това достатъчно. В идеалния случай бих искала да имам 9 или 10 часа сън, но така или иначе, винаги се уверявам, че получавам поне 8."

Въпреки че може да изглежда, че рутината на Джей Ло включва много сън, качествения сън не само ви помага да изглеждате по-отпочинали, но насърчава възстановяването на кожата и има научни доказателства в подкрепа на това, включително проучване от януари 2020 г.

Сънят помага за изграждането на колаген. Можете буквално да видите признаци на стареене, при хората, които не спят достатъчно. Вашата кожа се регенерира, когато спите.

Продуктите, които прилагате върху кожата си през нощта, имат повече време да проникнат.

Дженифър Анистън се отдава на инфрачервени сауни, за да поддържа кожата си свежа

Анистън казва, че редовните инфрачервени сауни, които използват електромагнитно лъчение за затопляне на тялото, са направили чудеса с кожата й: „Това правя няколко пъти седмично веднага след като съм на фитнес. Забелязах истинска промяна в енергията, съня и кожата си.

Въпреки че има ограничени доказателства, че инфрачервените сауни могат да бъдат полезни за кожата, едно малко минало проучване установи, че инфрачервените сауни могат леко да повишат производството на колаген.

И все пак лекарите не са толкова сигурни. Няма доказателства, че инфрачервените сауни имат някаква полза за кожата. Терапията със светодиоди с червена светлина има известна ефикасност за стимулиране на колаген, но доказателствата също са минимални.

Синди Крауфорд твърди, че инжекциите са единственият начин наистина да предпазите бръчките

Според един от топмоделите в света, няма такова нещо като младост в бутилка. „Няма да се лъжа, след определена възраст кремовете действат върху текстурата на кожата, но за да възстановя еластичността, всичко, на което наистина мога да разчитам, са витаминни инжекции, ботокс и колаген. "Водя много прост, здравословен начин на живот, който прави чудеса. Пия много вода, внимавам какво ям и спортувам, но дължа качеството на кожата си на моя козметичен хирург."

 Инжекционните лечения, като дермални пълнители, могат да заместят загубата на обем и да направят кожата да изглежда по-пълна и еластична. Лазерното лечение също може да помогне за качеството на кожата и да насърчи синтеза на колаген.

Ким Кардашиян се измива и ексфолира с гореща кърпа

„Крис Дженър винаги ми казваше да измия лицето си с наистина гореща кърпа и след това да я използвам, за да ексфолирам кожата си“.

Въпреки че кърпите могат да бъдат абразивни и ефективно да ексфолират кожата не се препоръчва да използвате този метов. Водата, която е твърде гореща, може да дразни кожата и да предизвика реактивност на кръвоносните съдове.

Миранда Кер получава пиявица

Супермоделът Миранда Кер веднъж одобри много нетрадиционна процедура за красота. „Имах пиявица за лице“, разкри Кер. Освен че ги постави на лицето си, тя ги използва и върху опашната си кост. „Запазих пиявиците, те са в моето езерце. Нямате право да ги използвате повторно и ако не ги вземете вкъщи ги убиват и не ми хареса тази идея. Дори Полтроу беше шокирана от лечението. „Приключенско е“, отговори Кер. "Здравето е богатство. Те са правили терапия с пиявици от хиляди години.“

Достъпните хитрини за красота на…. Дженифър Лопес

Пявиците изсмукват кръвта ви, така че в крайна сметка можете да се докарате до анемия. Нещо повече, науката зад този съвет също липсва: Няма доказателства, че използването на пиявици върху лицето ви е полезно. Всъщност това е доста отвратително!

Хали Бери поддържа рутината си за грижа за кожата проста

Бери избягва луксозните нови продукти и сложната рутина за грижа за кожата, разчитайки само на четири основни неща, за да поддържа кожата си блестяща. „Рутината ми винаги е една и съща. Използвам почистващ препарат, тоник, хидратирам, след това използвам крем за очи“, казва тя.

Схемите за грижа за кожата не трябва да бъдат сложни. Най-добрите режими включват следното, по ред на важност: ежедневен слънцезащитен крем, ретинол (освен ако кожата не е свръхчувствителна), антиоксидантен серум (обикновено съдържащ витамин С), добър овлажнител, нежен почистващ препарат и химически ексфолиант няколко пъти седмично.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com