Талисман от камък – как да намерим подходящия

4501
Талисман от камък – как да намерим подходящия
Снимка: iStock/Guliver

Хората отдавна знаят за мистериозните и полезни свойства на минералите и камъните. Дори днес много хора вярват в силата на талисманите, вярвайки, че те могат да се противопоставят на болестите, да решават проблеми и да постигат целите по-бързо. Често камък се избира, за да съответства на рокля, цвят на очите, цвят на косата, т.е. само заради красотата. Всъщност в този случай всеки минерал, който харесвате, ще свърши работа.

Как да изберем талисман от камък:

Вълшебният камък трябва да бъде избран, като се ръководи от индивидуалните характеристики на всеки човек. Едва тогава носенето на талисмана ще започне да работи за собственика си. Като правило при избора на личен амулет се вземат предвид няколко важни момента.

Талисмани, с които да ти потръгне в любовта

От дълбоки древни времена човечеството не спира да се интересува по всякакви начини да привлича любов. Все още и в днешни дни археолози...

Талисман по зодия

Знакът на зодиака е основният критерий, който определя кой талисман да изберете за себе си. Всеки човек има свой собствен зодиакален символ и съответно всеки символ, специфични минерали.

Овенът  ще постигне успех във всичко, ако носи бижута с кристал, цирконий и диаманти. Тюркоазът и ахатът са минерали, които гарантират, че ще предпазят Телеца.

Родените под знака на Близнаци са чувствени и романтични натури, така че аметистът и карнеолът са идеални за тях.

Раците са креативни хора, затова се нуждаят от талисмани, които носят вдъхновение като перли, лунен камък и ярко зелен смарагд. Лидери в живота са Лъвовете, амулетите им са турмалин, рубин, кехлибар.

7 предмета от бита, които имат защитни свойства

Оказва се, че някои от битовите вещи, с които се сблъскваме ежедневно, имат защитни свойства. С тяхна помощ можете да се предпазите от ...

Не е необичайно Девите да преодоляват здравословни проблеми, като носят яспис, нефрит или оникс. На Везните им трябва малахит или турмалин.

Животът на запалените и страстни Скорпиони ще стане по-добър, ако носят бижута с гранат или топаз. Сапфирът и лазуритът са минерали, които могат помогнат на Стрелец. А за семейството и балансираните Козирози, обсидианът, топазът или турмалинът ще бъдат най-добрия амулет.

Водолеят е добре с аквамарин или гранат. Коралите и опалите се считат за идеален талисман за Риби.

Лечение на заболявания с камъни

Ахатът дарява човек със защита от излишни грижи, нервни шокове, стрес. Ахатът активно се бори с умората, раздразнителността и главоболието.

Талисманът ви за 2021 според зодията

Талисманите са необходими не само на тези, които се стремят към успех, но и на хората, които се нуждаят от защита от негативна енергия....

Тюркоазът е полезен за хора с лошо зрение и слух. Болестите на ендокринната система и развитието на ревматизъм са основните области на действие на тези камъни.

Болестите на стомашно-чревния тракт и дихателната система, особено протичащите в хронична форма, ще намалят с бижута с гранат. По време на възпалителни процеси в тялото този камък допринася за намаляване на телесната температура. Не се препоръчва да го носят хора с психоемоционални разстройства.

За общата устойчивост на имунната система, трябва да носите изумруд. Влияе и на кожните заболявания.

Можете да предпазите детето си от чести настинки с  висулка с малахит. Обрамчен в сребро той ще помогне на възрастни със сърдечно-съдови заболявания и нестабилно кръвно налягане.

Кехлибарът пази от прекомерно влияние на магнитното поле. При лечението на щитовидната жлеза и кръвоносната система носенето на кехлибарени камъни се счита за ефективно допълнение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да отучим кученцето да хапе ръцете и краката ни?

Класация на най-добрите съпрузи според зодията им

Хората с тази кръвна група са най-красиви

Ако преминавате през труден период в живота си, прочетете тази притча

Стихотворение за 16 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Различни хранителни вещества ли имат яйцата с бяла и кафява черупка

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 16 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 16 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно