Тази маска с кафе за лице ще свали няколко години от лицето Ви

2730
Тази маска с кафе за лице ще свали няколко години от лицето Ви
Снимка: iStock

Годините неминуемо се отразяват на лицето и деколтето ни – повехнала кожа, отпускане, загуба на обем, фини линии и дълбоки бръчки, липса на блясък – остаряването е нормален процес, но с помощта  на съвременната козметика и грижа за кожата може да го отложим във времето.

В ерата на иновациите в областта на пластичната хирургия и козметичните грижи възрастта е само цифра, която не би трябвало да обрича дамите на липса на самочувствие заради повехналата им хубост, а съхраняването на младежкото излъчване и кожа са издигнати в култ, налагащ поддържането на свеж вид дори след прехвърлянето на 50-те години. Не всяка жена обаче има време и средства, за да се наслади на новите технологии и да изглежда 10, 20 и дори повече години по-млада с тяхна помощ.

За щастие, те не са единственото средство за подмладяване и дори само с помощта на домашни средства за грижа, сред които е вълшебна маска с кафе за лице, изтриваща години, жените могат да отложат старостта и да изглеждат блестящо независимо от възрастта. Как маска с кафе за лице помага за поддържане на кожата и съхраняване на младостта, какво е необходимо за нея и как се приготвя и използва ще ви разкажем сега – точно навреме за пролетта, когато сваляме дебелите дрехи и плътния грим, при което всеки недостатък на кожата на тялото и лицето става видим.

2 домашни подмладяващи маски за лице - смъкват само до 5 години

Маска с кафе за лице

Кафето не само съживява тялото и сетивата ви сутрин, помагайки ви да се ободрите, то съживява и кожата ви, използвано като маска с кафе за лице, а като съставка в продуктите за тяло има стягащо и тонизиращо действие върху кожата, както и ефективно въздейства върху целулита. Кафето е чудесно домашно средство за подмладяване, тъй като изтрива или поне минимизира най-характерните издайници на възрастта:

  • Подпухналите клепачи и тъмните кръгове под очите ви състаряват не по-малко от дълбоките бръчки. Може да им противодействате с маска с кафе за лице. Смесете смляно кафе с топла вода, потопете в нея памучни тампони и ги поставете върху затворените клепачи за 10-15 минути. Резултатът от тази своеобразна домашна маска с кафе за лице ще ви изненада повече  от  приятно. Поразителния ефект се дължи на противовъзпалителните, тонизиращите свойства на кафето и на подобряването на кръвообращението, за което ароматната напитка допринася.
  • УВ лъчите и и прекомерния флирт със слънцето, липсата на адекватна слънцезащита, манията за тен и прекомерното излагане на слънце или честите посещения на солариум са сред водещите причини за преждевременно стареене на кожата, появата на бръчки и пигментни петна, които се свързват със старостта. Маска с кафе за лице, приготвена в домашни условия е идеален начин да противодействате на всичко това. Приготвя се изключително лесно и за нея са ви нужни само няколко капки лимонов сок и лъжица кафе. Нанася се на лицето, деколтето и ръцете, където пораженията от УВ лъчението са най-видими, и се отмива след 10-тина минути. Ефективността се дължи на полифенолите, присъстващи в кафето, които едновременно предпазват от действието на ултравиолетовите лъчи и намаляват фините линии, вече причинени от прекомерно излагане на слънце и особено от слънчеви бани без адекватна слънцезащита.
  • Грубата кожа също издава възрастта. Може да я направите нежна и мека като кадифе с домашен скраб с лъжица  кафе и две лъжици зехтин. Не само антиоксидантите в тях, но самите абразивни  частици изтриват години от възрастта и оставят кожата ароматна и мека. Може да използвате тази маска-скраб за лицето, тялото, деколтето колкото и когато пожелаете.
  • Контурът на устните също е издайник на възрастта. Напукани, груби, лющещи се, те ви състаряват и добавя години към възрастта. И тук кафето може да помогне. Просто разбъркайте лъжица  кафе, лъжица чист и истински пчелен мед и няколко капки прясно изцеден сок от лимон и нанесете върху устните и в областта около тях. Оставете да подейства 10-тина минутки и отмийте.

Докато се наслаждавате на грижата за лицето си, се отпуснете с релаксираща музика или си пригответе чаша горещо кафе, за да зарадвате и небцето си, когато отмиете маската от лицето си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com