Техника за масаж срещу бръчки у дома

4307
Техника за масаж срещу бръчки у дома
Снимка: iStock/Guliver

Масажът на лицето, който се извършва систематично, помага за изглаждане на кожата на лицето, предотвратява образуването на бръчки и намалява съществуващите, и укрепва кожата, като подобрява кръвоснабдяването.

Как работи масажът на лицето и какво дава?

Лицето, както и други части на тялото, съдържа мускули , кожа и кръвоносни съдове. В случай на мускули, разположени в други части на тялото, масажът и упражненията дават страхотни релаксиращи и оформящи тялото ефекти, стига да се изпълняват правилно и редовно.

И така, защо масажът на лицето да не доведе до подобни ефекти? Редовното масажиране на лицето по препоръчания от експертите начин дава изключителни подмладяващи ефекти и подобрява състоянието на кожата на лицето. Производството на колаген в кожата намалява с възрастта, което води до отпускане и образуване на бръчки .

Масажът на лицето стимулира дълбоките слоеве на кожата, включително мускулите под нея, което видимо помага за подобряване на формата на лицето и укрепване на кожата. В кожата на лицето също има кръвоносни съдове, както в кожата на други части на тялото. Умело изпълненият масаж на лицето стимулира кръвообращението в тази област, което автоматично води до оксигенация на кожата и подобряване на нейното състояние.

Масажът на лицето, извършван ежедневно, не само помага за оксигенирането и подхранването на кожата на лицето, но също така поддържа и укрепва лицевите мускули, които не се използват твърде често и - благодарение на подобряването на кръвоснабдяването кожата - премахва лимфната стагнация и токсините, образувани в метаболитните процеси и поради излагането на кожата на лицето на неблагоприятни фактори на околната среда (например замърсяване на въздуха). Масажът на лицето също е сериозен енергиен тласък за кожата, стимулирайки я да увеличи производството на колаген и еластин.

Как да си направите масаж на лицето сами?

Масажът на лицето трябва да се извършва ежедневно, два пъти - сутрин и вечер - за около 5 минути. Сутрешният масаж на лицето помага за премахване на подпухналостта, а този, който се извършва вечер, има много благоприятен ефект върху усвояването на козметика, предназначена за грижа за кожата на лицето. За вечерен масаж е добре да използвате арганово масло, бебешко олио или зехтин .

Масажът на лицето трябва да започне с лека загрявка, която се състои в извършване на няколко масажни движения на врата отдолу нагоре, след това от линията на челюстта до бузите и челото.

ВНИМАНИЕ!

Също така не забравяйте да премахнете грима и да измиете лицето преди масажа на лицето, както и ръцете си, благодарение на което ще избегнем пренасянето на бактерии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Параноици: Зодиите, които винаги мислят, че партньорът им изневерява

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com