Тези 6 цвята на спалното бельо могат да съсипят съня ви

11569
Тези 6 цвята на спалното бельо могат да съсипят съня ви
Снимка: JKHillling / Pixabay

След тежък ден всички мечтаем да лежим в топло легло и да се наслаждаваме на дългоочакваната почивка. Но какво да правим, ако не можем да се наспим добре през нощта? Може би причината е в цветовете, които ни заобикалят.

Малко хора знаят, но цветотерапията е цяло направление в психологията, което може да помогне в превенцията на стреса и тревожността. Ето защо нюансите на спалното бельо могат пряко да повлияят на качеството на съня. Нека разберем от кои цветове е по-добре да се откажем, за да спим по-добре.

Червено

Това е много ярък цвят, който предизвиква психически стрес. Много експерти, твърдят, че този цвят може дори да доведе до чувство на тъга или гняв без видима причина. А те определено не са спътници на здравословния сън.

Спално бельо топ 7 съвета при покупка

Ярко жълто

Чудесен цвят за мотивация за работа, но напълно неподходящ за релаксация. Намирайки се в пространството на този нюанс, човек се предразполага към активни действия, но не и към сън. Но ако жълтото е любимият ви цвят, не се отчайвайте: можете просто да изберете по-светъл и пастелен нюанс.

Бял цвят

Колко много красиви снимки виждаме в интернет с бяло пастелно бельо, което ни кара да се чувстваме чисти. Но в действителност този цвят не е безопасен за сън, защото бялото отразява светлината и по този начин не позволява на очите да се отпуснат.

Ярко виолетово

Цветът на мечтателите и творческите натури, който, изглежда, трябва да допринася за красивите сънища. Но именно този нюанс може да предизвика психологически разстройства и дори депресия. Така че определено е по-добре да се откажете да го избирате като цвят за комплект спално бельо.

Как да изберем спално бельо, за да привлечем любов, пари и късмет?

Черен цвят

Дълбок и спокоен цвят, който все пак изисква повишено внимание. Ако сте много впечатлителни, по-добре е да не купувате спално бельо в този нюанс, за да не провокира негативни мисли.

Дъга от цветове

Рисунки, ярки елементи и шарки - нещо, което експертите и лекарите съветват да откажете при избора на спално бельо. Изобилие от цветове в интериора - това не е лошо, но за съня е по-добре да се отдаде предпочитание на спокойните цветове. 

Ако всички тези цветове са опасни за съня, какво спално бельо да изберете? Спокойните и дълбоки нюанси на сивото, синьото и зеленото ще бъдат чудесни спътници за здравословна почивка.

Те няма да напрягат очите ви и ще ви позволят да се чувствате уютно и комфортно и да се насладите на добра и пълноценна почивка. Сънят е специална част от живота на всеки човек, ето защо е толкова важно да се погрижите за психологическото си състояние през периода на почивка, включително и за избора на цветове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Трябва ли жената първа да пише съобщение на мъжа?

Как да различаваме любовта от привързаността: съвет на психолог

Как да скриете възрастта си с дрехи: 9 универсални съвета

4 знака, че Вселената иска да стоите далеч от някого, когото обичате

Тествайте себе си: 5 признака на здравословно самочувствие

За какво да говорим: 7 печеливши теми, които са идеални за разговор с всеки

До какви трайни увреждания води връзката с психопат?

Добавете тези 5 храни към менюто си и няма да се познаете в огледалото

Каква е разликата между таранка и каракуда?

Да си нямате работа с тях: Топ 4 на най-зли зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com