ТЕЗИ 6 симптома може да са предшественик на ТРОМБОЗА и кръвни съсиреци

12239
ТЕЗИ 6 симптома може да са предшественик на ТРОМБОЗА и кръвни съсиреци
Снимка: iStock/Guliver

Едно опасно състояние, за което може и да не разберете веднага, е образуването на кръвни съсиреци. Някои от тях могат да се разтворят естествено, други обаче причиняват тромб.

Това състояние се забелязва трудно, ето защо лекарите посочват няколко негови симптома. Проследете ги и ако имате някой от тях, обърнете се към лекар, за да определи дали наистина имате кръвен съсирек.

Руски лекари: Магданоз, спанак и босилек увеличават риска от тромбози

Имунологът Андрей Продеус назова в ефира на руския Канал 1 продуктите, които увеличават риска от образуване на кръвни съсиреци, предаде...

Диспнея – тя може да се дължи и на астма, алергия, повишено тегло и други. Може да изпитате задух заради наличието на кръвен съсирек. Опасността тук е в това, че съсирекът може да се откърши от стената и да попадне в белия дроб. Така притокът на кислород в кръвта ще бъде ограничен и това може да доведе до припадъци или виене на свят.

Висока температура – според изследванията, хората, страдащи от тромбоза или други подобни заболявания, повишават своята температура и се потят повече. Това се случва, защото засегнатите от кръвен съсирек тъкани се нагряват от него.

Умора – имате проблеми със съня, постоянно се чувствате уморени. Една от причините за това състояние може да бъде тромбозата, при която се блокират артериите, които транспортират кръв и кислород към мускулите и мозъка. Допитайте се до лекар, за да установите причината за умората си, ако тя е постоянна.

Болка в гръдната област – мисълта на повечето хора, които изпитва болка в гърдите при дишане е, че получават инфаркт. Това обаче невинаги е така. Състоянието ви може да се дължи и на кръвен съсирек. Ако той е налице, това води до увеличаване на сърдечната честота и нарушена работа на сърцето.

Тези храни намаляват риска от тромбоза

Увеличаването на честотата на сърдечно-съдовата патология води до факта, че все повече хора са принудени да приемат лекарства, които ра...

Подуване в областта на краката – което може да доведе и до разширени вени. Те се образуват заради лошата пропускливост на кръвта през съдовете. Това води до съсиреци, които пречат на нормалното циркулиране на кръвта.

Кашлица – тъй като в белия дроб е възможно да се образува кръвен съсирек, това може да доведе и до упорита кашлица. Ако забележите такава и особено ако тя е придружена и с кръв, незабавно потърсете лекарска помощ.

Въпреки че ви посочихме признаците на кръвни съсиреци, понякога те не могат да бъдат посочени без направени изследвания. Ето защо е добре да правите редовни профилактични прегледи както на сърцето, така и на цялото си тяло. Застраховайте се, бъдете сигурни и спокойни, че сте в добро здраве. В крайна сметка, това е и начин да хванете дадено заболяване в начален стадий и да го излекувате по-бързо и лесно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои комплименти си мечтае да чуе всяка жена?

Тези 6 биохакинг техники ще забавят стареенето

8 гениални лайфхака със сапуна за пране от миналото, които са полезни и днес

За какво най-много съжаляват хората на средна възраст?

Храни, които НИКОГА не трябва да давате на котките

Защо яйцата за закуска са най-полезни?

Не само досаден плевел: Неочаквани ползи от глухарчето

Какво може да предизвика отвращение към месото?

Съпругата ми се оказа мъж: Младоженец с ужасяващо разкритие след 12 дни брак (ВИДЕО)

Как никога да не закъснявате: 8 прости съвета, които вършат чудеса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com