Тези цветя цъфтят цяло лято и сланата не може да ги попари

35048
Тези цветя цъфтят цяло лято и сланата не може да ги попари
Снимка: zoosnow/Pixabay

Веднага ще поясня: говорим за непрекъснат цъфтеж (а не за дълъг или повтарящ се). Тоест, когато първата пъпка цъфне през май или юни, а последната се умира след есенната слана. Има много такива цветя, но ще разкажа само за онези, които са особено разпространени.

Непрекъснатият цъфтеж е сериозен аргумент в полза на определено растение. Но продавачите на посадъчен материал често са хитри, дарявайки различни видове с несъществуващи предимства. Ето защо, сега ще ви предложим няколко вида, които определено ще ви харесат.

1. Газания

Какво трябва да знаете, ако отглеждате орхидея вкъщи

Орхидеите са невероятно красиви цветя, които освежават дома, но не са много лесни за отглеждане. Най-вероятно опитните цветари знаят то...

Ако искате красива цветна леха, но не можете да отделите много време за грижи, Газанията е вашето растение. За предпочитане е да се купува цъфтящи разсад: от семената все още не се знае какво ще поникне, но тук всичко вече е ясно както с цвета, така и със структурата на цветето.

Удивително непретенциозна и упорита! Расте забележително и непрекъснато в бедна почва без нито едно подхранване, само с поливане. Предпочита слънцето, но можете да го оставите и на  полусянка.

Разсад се засажда на открито в началото на май или дори в края на април. Газанията може лесно да понесе кратки студове до –5 ... –7 ° C), а до октомври-ноември цветните ми лехи са украсени с ярки „маргаритки“. Между другото, листата също са красиви - яркозелени, тесни, запазват декоративния си ефект през цялото лято (умират - само някои!).

Не е констатират вредители, болестите също избягват цветето. То понася топлина и липса на влага и продължава да цъфти! Вярно, не толкова изобилно, колкото при благоприятни условия, но все пак ... То реагира на редовно поливане и подхранване с цяла куп цветове - не се виждат листата!

Цветята ви ще се зарадват на тези методи за натурално подхранване

Цветята са едни от най-ярките декорации на нашата планета. Вероятно затова хората са започнали да ги отглеждат не само в градините си, ...

Газаниите са трайни насаждения, въпреки че обикновено се отглеждат като едногодишни. Но ако желаете, можете да запазите екземпляра, който харесвате.

2. Невенчета

Предполагам, че невенът не се нуждае от представяне. Отглеждат се като едногодишни, въпреки че има многогодишни видове. Определено си струва да се спрете на това цвете - ако не заради красота, то заради уникалните полезни свойства. Невенчетата са невероятно красиви и невероятно полезни за градината. Препоръчително е да ги засадите на слънчево място, приемлива е и полусянката. Не бързайте да ги оставяте на открито, изчакайте, докато преминат обратните студове. Невенчетата толкова се страхуват от застудяването, че завинаги спират растежа си. Те не умират, но в продължение на месец ще се възстановяват.

Веднага след като цветята започнат да избледняват, ги премахмете и гледката е по-спретната. Когато дълго време няма дъжд, го поливайте, веднъж или два пъти на сезон. Можете да го подхранвате със сложен минерален тор. Никога не са забелязвани болести, от вредители са били засегнати само веднъж: през сухо горещо лято.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Болят ли ви ставите? Тези храни или напитки може да са виновни затова.

От кои храни да се откажем, за да имаме хубава кожа?

В това незабележимо растение се крие голяма лечебна сила

Как да накараме срамежливия човек да се отпусне?

Колко калории се изгарят по време на сън?

Великден 2024: Най-силните молитви за здраве, изцеление и защита

Как да запазите лимоните свежи за по-дълго време?

Ето няколко идеи как може да се използва стар козунак!

Цветето, което всеки трябва да има в дома си за Великден - то носи щастие и късмет

Зодиите, които нямат филтър на устата си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно