Тези професии ще ИЗЧЕЗНАТ до 2030 г. - част 2

5547
Тези професии ще ИЗЧЕЗНАТ до 2030 г. - част 2
Снимка: Josch13 / Pixabay

Банков касиер

Въпреки че банките няма да изчезнат напълно, много местни клонове ще изчезнат. Това се дължи на удобството и лесния за потребителя характер на онлайн и телефонното банкиране, където можете да извършвате транзакции и да управлявате сметката си с лекота – и всичко това от комфорта на собствения си дом. Хората все още ще трябва да се консултират с финансови съветници и експерти, така че банките ще останат отворени; просто ще има много по-малко от тях.

Тези професии ще ИЗЧЕЗНАТ до 2030 г. - част 1

Проучване от 2015 г. на Фондацията за млади австралийци установява, че близо 60% от младите хора в страната „учат или се обучават...

Текстилен работник

Намаляващият брой служители в текстилната индустрия не се дължи на липсата на търсене на продукти, а по-скоро на начина, по който са направени. С машините, които сега могат да извършват голяма част от производствената работа, има по-малко възможности за текстилните работници. От друга страна, преминаването към полуавтоматизация означава, че ще са необходими висококвалифицирани специалисти оператори, макар и в по-малък брой.

Представиха наистина стряскащи хуманоидни роботи (ВИДЕО)

Бижутер на дребно

Въпреки че бижутерите не са изложени на риск да бъдат заменени от машини (все още), работата им все още може да бъде застрашена поради променящите се тенденции и социалното поведение. Според доклад на Бижутерския борд на търговията, бижутерската индустрия се е свила с 4% през 2018 г., като стотици магазини за бижута са спрели дейността си в САЩ. Изглежда, че по-младите поколения са по-малко склонни да инвестират в скъпи бижута, което е лоша новина за индустрията. Като се има предвид, че сегашните поколения имат по-малко разполагаем доход, диамантите може да не са на върха на списъка им с приоритети. Освен това по-младите поколения също са по-склонни да подкрепят по-малкия бизнес с етични и устойчиви практики, а не с утвърдени луксозни марки. Следователно това може да сигнализира за падането на марките за бижута от висок клас, тъй като хилядолетните потребители изместват фокуса си другаде.

За първи път: Робот извърши сам лапароскопска операция

Дървосекач

Професиите, за които мечтаят жените

Без значение какво работите, със сигурност винаги е имало някоя професия в съзнанието ви, за която сте мечтали. Още от малки момиченца ...

Тъй като все повече и повече хартиени продукти стават цифрови, а корпорациите и правителствата се насочват към по-екологична и по-устойчива околна среда, дървосекачите се превръщат в застрашен вид. Вече има огромни количества изследвания за разработването на алтернативни екологични строителни материали, както и се говори за дългосрочното бъдеще на човешкия труд да бъде заменен от по-сложни и напреднали технологии.

Телемаркетинг

Повечето хора всъщност ще бъдат доволни от това или поне биха били, ако досадните, нежелани обаждания за продажби не бяха заменени с още по-досадни автоматизирани обаждания за продажби. Много компании за телемаркетинг са възприели този нов подход, който отрича разходите за наемане и може да ангажира потенциални клиенти по всяко време на деня или нощта.

Рибар

Докато вносът на морски дарове и отглеждана риба е по-евтин и все по-често срещан, и Обединеното кралство, и САЩ са виновни за прекомерния улов. Това причинява големи смущения в екосистемите, засягащи хранителните вериги и степента на оцеляване на морския живот; в същото време последиците от изменението на климата оказват влияние и върху наличните рибни запаси. Нищо от това не изглежда добре за професионалните рибари, които са обект на все по-строги квоти в резултат на това развитие. Дори малцината, които решат да останат в професията, е малко вероятно да избягат от технологията, тъй като се провеждат изследвания за риболовни „ботове“, които могат да вършат работата вместо хората.

Британски учени идентифицираха най-пиянските професии

В британско проучване са идентифицирани професиите с най-високите нива на консумация на алкохол. Това са строителните и производствени ...

Въпреки че перспективите за тези работни места може да изглеждат мрачни, това не са лоши новини. Доклад за 2017 г. на технологичния гигант Dell твърди, че 85% от работните места, които ще бъдат налични през 2030 г., дори все още не са измислени, като технологичният пейзаж ще стане неузнаваем през следващите 13 години. Много от работните места в този списък също ще бъдат предефинирани, за разлика от напълно изкоренени, с умения, които могат да бъдат прехвърлени към други роли. Гъвкавостта и желанието за смяна на кариерата ще бъдат важен атрибут на бъдещия пазар на труда.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои ядливи гъби започват да се появяват през май?

Знаете ли, че можете да ядете листата на тиквата? Ето как и защо

Много мъдра притча за времето и любовта

"Хвърчащите хора"

Любовен съвет за всяка зодия за 22 май 2024

Таро хороскоп за 22 май 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 22 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 22 май /валутен калкулатор/

Знаете ли колко е дълга Стара планина

5 мощни талисмана за късмет, успех и пари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кои ядливи гъби започват да се появяват през май?
Кои ядливи гъби започват да се появяват през май?

500 000 тона – това е количеството гъби, които европейците консумират всяка година, като удивителното количество включва само култивираните...