ТЕЗИ твърдения за мускулите са само МИТ. Каква е истината?

2577
ТЕЗИ твърдения за мускулите са само МИТ. Каква е истината?
Снимка: iStock

Тренировките и добрият външен вид са важна част от ежедневието на всеки хора. Ако фитнесът е ваша страст, но избягвате тренировките с тежести, прочетете следващите редове. В тях ще разбием някои известни митове и ще разграничим истините сред тях. Нека видим:

Ако вдигаме тежести, ще сме много по-здрави и силни

Да тренираме ли, ако не се чувстваме добре или сме болни

Когато сме болни или дори малко настинали, обикновено не притежаваме енергия и ни се иска да си отделим време за почивка. Физическата а...

Тежестите няма задължително да ви направят да изглеждате като културисти, но реалността е, че това няма да направи по-добра форма на мускулите ви. Тази заблуда идва от това, че по време на тренировката вие усещате това напомпване, а това същото усещане може да получите от цял ден стискане на стрес топка.

Това парещо чувство се получава от напълването на мускулите с кръв, но като цяло това не е основен фактор за тяхното изграждане и уголемяване. Ако искате да получите оптимален ефект от каквато и да е тренировка, проучете добре кои са най-правилните упражнения спрямо нуждите ви и се консултирайте с инструктор.

При спиране на тренировките мускулите се преобразуват в мазнини

Това е тотален мит, защото мускулите и мазнините са изградени от съвсем различни тъкани. Може да покачите повече килограми, ако увеличите приема на мазнини, но това не значи, че мускулите ви са се превърнали в такива. При спиране на тренировките и промяна на начина на живот от здравословен към нездравословен, мускулите ви просто се свиват, но е невъзможно да се превърнат в мазнини.

Грижа за кожата по време на тренировка

Като общество ние ставаме все по-осъзнати, поради което модата за подходящ начин на живот непрекъснато расте. Ние се грижим за телата с...

Не може да тренираме, ако мускулите ни болят

Пореден мит, който е толкова разпространен в спортната култура, че много хора вярват безрезервно в него. Ако след по-тежка тренировка получите мускулна треска, която може да се усеща до 1-2 денонощия след нея, все още продължава да ви държи, това е индикация за изтощени мускулни клетки и „не бива да тренирате, докато не се възстановите“. Но това не е съвсем така.

Мускулната треска ни показва, че тренировките имат резултат, че мускулите ни се развиват и възстановяват. Имате редица проведени изследвания, показващи, че хората, при които мускулната треска продължава повече от 2 дни, но продължават да тренират, установяват, че тя минава много по-бързо, отколкото ако лежите вкъщи, не се движите и просто чакате болките да отминат.

Не бива да спирате тренировките, но пък може да правите по-леки такива. Вариант е просто да натоварвате друга част от тялото, на която нямате мускулна треска. Например ак болките ви са в областта на корема, съсредоточете натоварването в краката. Така няма да усещате толкова голям дискомфорт и ще има баланс в спортния ви режим.

Какви ще се случи с вашето тяло, когато не правите КАРДИО ТРЕНИРОВКИ

Тренировките от типа на тичане, плуване, бързо ходене и по-конкретно – кардиотренировките, са от изключителна важност за поддържа...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Японски психолози: Бърз трик, с които да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Мачкат всички по пътя си: Тези зодии са най-големите кариеристи

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com