Типична австралийска храна: какво се яде в тази страна?

5650
Типична австралийска храна: какво се яде в тази страна?
Снимка: Patty Jansen / Pixabay

Когато пътуваме, едно от нещата, които харесваме най-много, е гастрономията на местата, които посещаваме. Няма значение дали мястото е в чужбина или у нас: винаги ще открием много различни вкусове, текстури, миризми и ястия, които ще ни завладеят. Просто трябва да се осмелите да отворите всичките си сетива, за да опитате тези продукти, които са нови за вас във всяко едно отношение. Типичната австралийска храна привлича вниманието ни. Това е район на планетата, пълен с магия, благодарение на своите плажове, буйна природа и много различна култура. Затова ще опишем тези ястия, които ще харесате веднага, щом ги видите.

Със сигурност не сте се питали за типичната австралийска храна, докато не решите да пътувате до страната на кенгурата. Днес обаче може да имате много въпроси относно това. Обикновено гастрономията на тази част на планетата има влияния от много страни, например Азия, въпреки че не е трудно да се открият мексикански акценти в някои от ястията.

Крака (торта) - тук ударението е на 1-вото "а"

Ако има отличително австралийско ястие, това са т. нар. крака. Те могат да бъдат намерени в пекарни или супермаркети и се предлагат в различни цени, размери и вкусове. Това е торта, която обикновено се пълни с месо, въпреки че понякога вътре има гъби, лук или вегетарианска храна. Това е като сандвич, който може да се яде удобно навсякъде и е отражение на идентичността на страната.

Сос за барбекю

Австралийците са истински любители на сосовете за барбекю. Може да се направи за различни видове месо. Този сос е уникален с това, че се състои от лук, мусковадо захар, доматен сос, сос Уорчестър и зърна черен пипер.

Риба и чипс

Копривата на сатаната - дори не дишайте наблизо!

Ако дяволът се е занимавал с ботаника и развъждане на растения, то определено е вършил това в Австралия. Много хора дори само...

Ако познавате Англия, ще знаете от какво се състои това вкусно ястие. Несъмнено има британско влияние, което накара австралийците да ядат риба и чипс. Това е пържена риба с чипс, която се отличава със своята сочност отвътре и хрупкава коричка. Деликатес, който не можете да не опитате.

Vegemite

Без съмнение, изключително ястие от типична австралийска храна. Много е сложно, че можете да опитате само в този ъгъл на планетата. Това е паста от сол и черен пипер, която се използва за направата на маята, която обикновено се използва за приготвяне на бира. Яде се с крутони или хляб и се счита за едно от националните ястия на страната. Много е трудно да се говори за вкуса му, въпреки че мнозина го сравняват с телешки бульон с малко черен пипер. 

Пържола от риба тон на скара

Харесвате ли риба? Е, тогава ще се насладите на много типична австралийска храна. Обикновено сред любимите им храни се откроява пържолата от риба тон на скара. Тази храна направо подлудява жителите на тази страна.

5 старинни начина за запазване на хранителни продукти

Във всички времена и епохи пред хората стоял въпросът за осигуряване на храна. В древността обаче истинският проблем бил не толкова сам...

Балмайн Буг

Това е омар, който живее в плитки води както около Нова Зеландия, така и около Австралия. Поради тази причина е лесно да се намери в супермаркети и ресторанти, специализирани за морски деликатеси.

Та... тръгнете ли все пак за далечна Австралия, със сигурност трябва да опитате тези храни.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 неща, които ще издадат същността на кавалера ви на първа среща повече от думите

Повишен риск от излагане на токсични метали може да предизвика пушенето на вейп, установява проучване

Колко е дълъг тунелът под Ламанша

5 правила за отслабване без излишен стрес

Как е истинското име на Джордж Оруел

Внезапен прилив на сили и още 5 феномена, които се случват на човек преди края му

Кой е най-големият град на остров Гренландия

Кой е най-големият град в Шотландия

Смъртоносен капан: защо котките не трябва да се доближават до прозорци с PVC дограма

3 вида горски плодове за намаляване на мазнините по корема

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com