Типове лоши приятелки

2432
Типове лоши приятелки
Снимка: iStock/Guliver

Второто семейство - това са нашите приятели, онези, които лично ние сме избрали. Понякога обаче се озоваваме в капана на лошите приятелства, които ни тормозят, завличат ни в грешна посока и пречат на нашето щастие. Не си струва да бъдеш в близост с лошите приятели.

Но как да разпознаеш точно тези, които ти вредят? Днес ще ти представим черно на бяло навиците на лошите приятели, от които не трябва да се замисляш дали да се лишиш.

1. Те няма да се зарадват на постиженията ти. 

Ако се похвалиш с някой твой успех, твоята мила "приятелка" ще се усмихне изкуствено и едва ще и се откъсне от сърцето думичката "честито". По-лошото би било, ако се опита веднага да те конкурира. Ще ти каже бързо "Браво... А аз..." и ще започне да те надцаква.

Подобни приятели едва ли някога ще се зарадват за теб. Винаги ще се надяват тайничко да се провалиш, за да могат те да не се чувстват нещастни и жалки.

Един истински приятел винаги би те подкрепил и би се зарадвал на успехите на другия.

2. Нарочно те принизяват.

Ако си весела и щастлива поради някаква причина, лошите ти приятелчета биха се опитали да развалят настроението ти с леки подмятания. Ще ти направят забележки под формата на "честни" коментари или "съвети", които са без никаква стойност, а имат за единствена цел да съсипят твоето настроение. 

Опитай се да ѝ изпратиш снимка на кексче, което току що си опекла. Вероятно ще ти отговори: "Е, браво, но такова елементарно нещо всеки би направил…"

3. С теб са единствено в хубавото, но в лошото ги няма.

Това са тези "приятели", когато са около теб в случай, че си на върха. Но когато си в лош семеен, финансов или здравословен период, от тях няма и следа. Все са много ангажирани, нямат минутка свободно време... Не е необходимо да те подсетим, че това са просто едни използвачи. Истинските приятели са винаги до теб - и в добро, и в лошо!

4. Изтощават те емоционално и психически.

Такива приятели изсмукват цялата ти енергия и всичко се върти около тях - техните желания, нужди и проблеми. Ти просто не съществуваш за тях или поне не си важна. Опитай се да споделиш някоя тъжна история около теб или твой проблем. Ако твоята приятелка се опитва по всякакъв начин да смени към себе си посоката на разговора - знай, че тя е една самовлюбена личност, която трябва да разкараш от живота си.

5. Те няма да те защитят.

Как да си супер приятелка

Така е устроен животът, че отговорностите ни нарастват пропорционално с напредването на възрастта. Така постепенно започваме да забравя...

Когато някой ваш общ познат или външен човек е враждебно настроен към теб и те обижда например, не очаквай те да те защитят. Никога не биха го направили!

Верният приятел веднага ще те защити и никога няма да се опита да се измъкне с изтърканото "не мога да взема нечия страна".

6. Биха ти забили нож в гърба.

Умишлено оставихме най-тежкото провинение за финал. Ако твоя приятелка не се отнася с уважение към теб, тормози те, обижда те, опитва се да флиртува с приятеля ти, клюкарства за теб или отменя поредната ви среща - със сигурност е настъпило времето да ѝ кажеш едно голямо "сбогом"!

Животът е прекалено кратък, за да разпилявате енергията си с лоши приятели и токсични връзки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com