Типовете съквартиранти, с които сме живели през своето студентство

898
Типовете съквартиранти, с които сме живели през своето студентство
Снимка: Pixabay

На някои хора тепърва им предстои да бъдат студенти, докато други си спомнят с носталгия за тези времена от живота си. Без значение какви приключения сте имали в тези четири прекрасни години, със сигурност няма да забравите хората, с които сте делили квартира или общежитие. В тази статия подбрахме различните типове съквартиранти, с които един студент може да съжителства. Ако се познаете някъде ни се похвалете в коментар! 

Мързеливият

Обичайният преход за деня е леглото-хладилника-креслото (с кратки отбивания до тоалетната). Завивките са оставени на топка, чиниите не са измити, а нуждата от ходене то магазина е съпроводена с тежки въздишки и оплакване. Ако го питате винаги ще каже, че има много работа за вършене и се чуди от къде да захване. Реалността, обаче е, че се чуди как да смени позата си на дивана, за да му е още по-удобно. Това е неговият естествен хабитат и често може да бъде забелязан да дреме там. 

Лудият футболният фен 

Има ли мач - трябва да се гледа! И то така, че да разберат съседите. По време на мача се крещят съвети към треньора и играчите като "Подай му я, бе!", "Давай по крилото!" и "Направо го сменяй тоя и вкарай другия!". Също така летят цветущи пожелания към съдията и играчите на противника, а разгромната победа за любимия отбор завършва с танци и подскоци из целия апартамент. Задължително е зареждането с бира и мезе преди мача, а до тоалетна се ходи преди първия съдийски сигнал, на полувремето и след като приключи цялата невероятна футболна драма. 

Маник на тема чистота

Всички сме имали от онези съквартиранти, които достойно могат да играят ролята в сериала "Монк". Чисти се усилено, редовно и се отправя критичен поглед към всеки, който не е дръзнал да измие чашата или чинията веднага след като приключи. Оставянето на прах е тема табу, а истински кошмар за тези хора е когато знаят, че съседната стая, в която живеят техните съквартиранти изглежда все едно е паднала бомба. 

Фитнес мания

Ако сте живели с такъв човек, поне веднъж ви се е случвало да се спънете в дъмбел, да не може да откриете млякото в кухнята сред различните протеини, добавки и друг тип здравословни бъркочи, а ако сте малко по-високи има добър шанс да сте си удряли главата в лоста за набиране, който е сложен на касата на вратата. Наличието на такъв тип съквартирант е полезно, защото може да ви надъха да ходите на фитнес заедно. И когато му кажете: "Не мога повече!" да ви отвърне с: "Щом дишаш, значи може да направиш още две повторения!". 

Разхвърляният 

Гърция ускорява процеса по издаване на визи за чужди студенти

Процесът на издаване на визи за чуждестранни студенти, които идват в Гърция да учат в колежи и университети, ще бъде улеснен, съгласно ...

Всички сме живели с човек, който вечно си търси чорапите, оставя си дрехите навсякъде и не вижда нищо нередно в това. Ако сте намерили чужда тениска във вашата стая, захвърлен панталон на пода в хола и сте се спъвали на обувки, които са зарязани точно пред входната врата, значи знаете за какво говоря. Истинското приключение идва когато трябва да се излиза някъде и този човек решава, че иска да търси някоя определена риза, която сякаш е потънала в черна дупка. 

Господин "Няма мое, няма твое" 

За някои хора деленето на дом означава разделяне на дрехи, храна, кафе и редица други неща, които са наши лични. Всички сме живели с онзи човек, който е ползвал нашия шампоан, хапнал е храната, която сме си приготвили за вечеря и онези страхотни курабии, които само баба знае как да прави. Понякога може да го видим с наша тениска, когато неговите дрехи са за пране, а трябва да излиза спешно. 

Истината е, че тези образи за съпътствали всеки един студент по един или друг начин, като дори самите ние сме влизали в ролите понякога. И дори тогава да са ни ядосвали леко, то сега си спомняме с умиление за тези времена и искаме да ги изживеем отново. 

Заглавна снимка: Pixabay

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com