Топ 10 на едни от най-красивите гръцки острови

12978
Топ 10 на едни от най-красивите гръцки острови
Снимка: iStock

Гръцките острови са едно от най-специалните места в света за почивка. Подбрахме десетте най-подходящи и очарователни гръцки острова.

Кои са Топ 10 на най-красивите гръцки острови?

Паксос

Ако искате да разгледате Паксос, един от Йонийските острови, най-добре е да наемете лодка от Корфу. Можете да стигнете до този прекрасен остров само на 14 мили от Корфу.

Санторини

Санторини, един от най-емблематичните острови в Гърция, е идеалният избор за тези, които обичат романтиката. Отвежда гостите във вълшебен свят със своите сини и бели къщи, тесни хълмисти улички, стилни ресторанти и хотели с невероятна гледка към Егейско море, е незабравимо преживяване за цял живот.

Закинтос

Този остров е една от спирките, които трябва да посетите по време на ваканция с лодка в Йонийско море. Уникалният син плаж на Навагио, известен още като Корабокрушенецът, е кръстен на кораб, който е заседнал тук през 1983 г. и е там и до днес.

Корфу

За ваканция с ветроходство в Корфу, също в Йонийско море, можете да отидете от Закинтос или да наемете лодка направо на острова. Ако искате да преминете през Закинтос, ви очаква дълго плаване от около 160 морски мили. Корфу, един от най-популярните острови за тези, които идват в Гърция за морски ваканции.

Миконос

Остров Миконос, който е свързан с Цикладите и е с площ от едва 85 квадратни километра, е едно от местата, където се организират най-яките и забавни партита в света. Така че ваканцията ви на яхта в Миконос със сигурност ще бъде супер.

Крит

Сред всички гръцки острови Крит заема специално място. Причината е не само, че е най-големият остров в Гърция, но и че е известен като родното място на легендарния роман Зорба. Това прави почивката с лодка в Крит много специална възможност.

Парос

Разходка с лодка в Парос, един от най-спокойните и естествени острови на Цикладите. Можете да наемете лодка в Парос и да се насладите на традиционните рибарски селища и девствените плажове на острова. Колимпитрес, най-популярният плаж на Парос, е известен със своите гранитни скали.

Итака

Итака е един от Йонийските острови, един от седемте най-зелени и плодородни острови в Гърция. Можете да наемете лодка от Патра или Превеза, за да стигнете до острова, който е само 96 квадратни километра. Итака, царството на Одисей, главният герой на Омировата Одисея, е тучен зелен остров, покрит с евкалипти, борови и маслинови дървета, със стотици малки заливчета по криволичещите си брегове.

Кефалония

Можете да наемете лодка в Кефалония, която е много по-голяма от Итака, или можете да плавате тук от другите Йонийски острови. Подводните пещери и кораловите рифове на Кефалония са известни.

Родос

Като наемете лодка в Родос, можете да намерите всичко, което искате заедно, защото това е голям остров. Родос, който също е изборът на тези, които искат да проследят историята, също има Гигантската статуя на Родос, едно от 7-те чудеса на света.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Археолози в Хърватия откриха метален шлем на 2500 години в илирийска гробна могила

Навик или нещо друго: Защо някои хора все още гризат ноктите си?

Навик или нещо друго: Защо някои хора все още гризат ноктите си?

Как да отслабнем след поредицата от празници?

Домашно пържено кюфте - лесна рецепта за чевръсти домакини

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

5 грешки, които туристите допускат по време на пътуване

Съвместими ли сте? 3 типа сексуален темперамент във връзките

Няма магия: жените с тези качества винаги имат много почитатели

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com