Топ 10 на най-отровните животни в света

25605
Топ 10 на най-отровните животни в света
Снимка: Pixabay

Днес ще ви представим топ 10 на най-отровните животни в света. За някой от тях може би дори не сте чували...

Ето кои са те:

10.Риба балон

Всъщност рибата балон, или рибата фугу се води за деликатес в Япония и Корея. Но трябва да се приготви само от професионални готвачи, тъй като произвежда токсини по-силни от цианида.

9.Отровна жаба стрела

Ако се разхождате в тропически гори на Южна или Централна Америка, никога не взимайте в ръце красиви жаби, оцветени в ярки цветове – жълто, зелено, синьо, червено. Те могат да бъдат отровните жаби стрели! Със своите едва 5 см дължина, една такава може да убие 10 човека. Отровата ѝ се съдържа в кожата и може да убие всеки, който я докосне.

8.Кралска кобра

Най-опасното място на земята - ето го!

Разположен на брега на Сао Пауло, Иля де Кеймада Гранде е известен като Островът на кобрата, най-опасното място в света, забранено за х...

Кралската кобра е разпространена в Югоизточна Азия. Това е най-дългата отровна змия. Нейната отрова, всъщност не е толкова силна, като други змии, но тя може да инжектира 5 пъти по-голямо количество отрова от черната мамба, с което жертвата умира 5 пъти по-бързо. Кралската кобра лесно убива хора, а до 3 часа след нейно ухапване умира слон.

7.Бразилски скитащ паяк 

Бразилският скитащ паяк, известен и като бананов паяк, е най-отровният паяк на планетата. 0,006 мг от неговата отрова убива мишка. Той е много опасен тъй като може да скрие в дрехите и обувките Ви, колата или някъде другаде. Ухапването от него води до импотентност и смърт.

6.Каменна риба

Каменната риба никога не би спечелила конкурс за красота, но за сметка на това носи титлата „най-отровна риба в света“. Тя има добър камуфлаж и човек лесно може да я настъпи. А последствията от това са парализа или смърт.

Змиите са най-вероятния източник на огнището на новия коронавирус

Змиите китайски крайт и китайска кобра може да са оригиналният източник на новооткрития коронавирус, предизвикал огнище на смъртоносно ...

5.Смъртоносен ловуващ скорпион

Смъртоносният ловуващ скорпион е разпространен в Северна Америка и Близкия изток. За разлика от другите видове скорпиони, които предизвикват само локални травми, ужилването от този може да доведе до кома, парализа и смърт.

4.Синьопръстен октопод

Синьопръстенният октопод е разпространен в Тихия океан, между Япония и Австралия. Той е голям колкото топка за голф, но може за минути да убие 26 човека. Нервотоксините му причиняват гадене, парализа и смърт.

3.Мраморен конусовиден морски охлюв

Бум на змийски ухапвания в южните щати на САЩ

Бързата урбанизация и обилните дъждове са причина отровните змийски ухапвания да се увеличават това лято в САЩ, като Северна Каролина, ...

Мраморният конусовиден морски охлюв е красиво мекотело, което може да предизвика смъртта на 20 души с една капка от своята отрова. Симптомите са парализа на мускулите, нарушаване на зрението и спиране на дишането.

2.Индийски тайпан

Индийският тайпан е най-отровната змия. Неговата отрова може да убие 100 възрастни човека или 250 000 мишки. Тя е от 200 до 400 пъти по-силна от тази на обикновената кобра. За щастие индийският тайпан е много срамежлив и няма документирани случаи на ухапвания на хора. А ако това се случи - съществува противоотрова.

1.Медуза морска оса

Медузата морска оса е разпространена в северните тропични води около Австралия. Нейните пипала достигат на дължина около 3 м и всяко едно от тях може да предизвика смъртта на 60 души за 3 минути.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла
Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Раздялата никога не е лесна, но не е задължително да е краят на света. Независимо дали вие сте инициирали края на отношенията или сте от другата страна,...