Топ ползи от употребата на BCAA - аминокиселини с разклонена верига

989
Топ ползи от употребата на BCAA - аминокиселини с разклонена верига
Снимка: iStock/Guliver

Аминокиселините са органични компоненти, които имат ключово значение за изграждането на протеина, тъй като са един от неговите основни градивни елементи. Именно с този факт са свързани голяма част от основните ползи, които те носят за физически активните хора. Какви точно са те, предстои да разберете по-долу.

Ролята на аминокиселините за повишаване на мускулния растеж

Три са протеиногенните аминокиселини със специфичното верижно разклонение – левцин, изолевцин и валин.

Левцинът, например, има свойството да активира определени процеси в тялото, които стимулират синтеза на протеини, участващи в процеса за изграждане на мускули. Проучвания показват, че при редовна консумация на суроватъчен протеин, богат източник на BCAA, включително левцин, синтезът на мускулни протеини се увеличава с приблизително 50%.

За най-добри резултати в тази насока е необходимо да снабдявате тялото си с оптимално количество незаменими аминокиселини. Търсите качествени суплементи с аминокиселини на супер изгодна цена? Workout.bg е вашето място.

Аминокиселините имат значение за понижаване на мускулната треска

Когато човек желае да извлече максимума от своите физически способности дори и при първата тренировка след период на почивка или застой, няма как тялото да не отвърне на „удара“ със силна мускулна треска.

Ако искате това да не ви спира, то може да разчитате на BCAA и други незаменими аминокиселини, тъй като проучвания показват, че те могат да повлияят и за понижаване на мускулната треска, която обичайно идва след 12 до 24-тия час след тренировката и може да остане до 3-4 дни.

Доказано е, че аминокиселините с разклонена верига имат способността да намалят мускулните увреждания и съответно могат да допринесат за намаляване продължителността и тежестта на мускулната треска. Освен това те намаляват разграждането на протеина по време на тренировка.

Поради тази причина спортните хранителни добавки с BCAA са особено подходящи за консумиране преди тренировка, за да забързат процеса на възстановяване след това.

Редуциране на умората, вследствие на тренировка с аминокиселини

Всеки изпитва умора след тежки интензивни тренировки и това е съвсем нормално. Освен че аминокиселините спомагат за намаляване тежестта на мускулната треска, те допринасят и за цялостното „лекуване“ на организма след тренировка и възстановяването на неговата енергия. Workout.bg ви предлага едни от най-качествените хранителни добавки с BCAA на много изгодни цени.

По време на интензивната двигателна активност мускулите използват BCAA, което води до намаляване на BCAA  в кръвта. Вследствие на това триптофанът в мозъка се повишава, където се превръща в серотонин – вещество, което се мята, че допринася за развитието на умората по време на тренировка.

Проучвания показват, че приема на BCAA под формата на добавка допринася за намаляване на този ефект на естествената умора. Искате да се възползвате от всички тези и други ползи на аминокиселините с разклонена верига?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com