Топ средства за избелване на зъбите без посещение при зъболекар

9329
Топ средства за избелване на зъбите без посещение при зъболекар
Снимка: iStock/Guliver

Процедурите за избелване на зъби са не само много скъпи, но и често се оказват не особено щадящи за зъбите. Основният недостатък на повечето професионални методи е, че те увреждат емайла и водят до прекомерна чувствителност на зъбите. За щастие има много естествени домашни средства за избелване на зъбите. Ето кои са най-ефективните от тях:

Сода бикарбонат

Содата се абсорбира от емайла, като същевременно премахва плаката и тъмните петна. 

Смесете супена лъжица сода за хляб с малко вода. Консистенцията на получената маса трябва да наподобява паста за зъби. Измийте зъбите си с тази смес и я оставете за 10 минути върху тях, преди да изплакнете устата си с топла вода. Изчакайте 5 минути и измийте зъбите си с паста, както обикновено. Този метод може да се прилага не повече от 1 път седмично.

Ябълков оцет

Ефективността на този метод е неоспорима.

Налейте малка чаша оцет. Отпийте глътка, без да поглъщате течността. Изплакнете устата си. След това изплюйте течността. Изплакнете устата си с топла вода. Препоръчително е да използвате този метод веднъж седмично, вместо вода за уста. Оцетът има малко неприятен вкус, но постигнатите резултати ще оправдаят този недостатък.

Ябълков оцет и сода за хляб

Смесете малко количество ябълков оцет и содата за хляб до консистенция на паста за зъби. Нанесете сместа върху зъбите си. Оставете я да подейства 5-10 минути. Изплакнете устата си с топла вода. След това измийте зъбите си, както обикновено.

Ягоди

6 причини за пожълтяване на зъбите

Пожълтяването на зъбите е изключително неприятно. Понякога дори и да полагаме грижи, забелязваме, че усмивката ни започва да губи блясъ...

Ягодите имат естествени избелващи свойства заради съдържащата се в тях ябълчена киселина, която е чудесна алтернатива за премахване на петна. Има няколко различни начина, по които можете да използвате ягоди за избелване на зъбите. 

Вземете една ягода. Нарежете я наполовина и с едната половинка почистете зъбите си, като директно я втриете в тях. Изчакайте 5-10 минути. След това измийте зъбите си с паста, както обикновено. Може да прилагате този метод два пъти седмично.

Ягоди със сода за хляб

Пасирайте една или две ягоди. Втрийте получената смес в зъбите си. Изчакайте 5 минути. Смесете супена лъжица сода за хляб с малко вода, докато се образува паста. Измийте зъбите си с нея. Изплакнете устата си с топла вода. След това измийте зъбите си с паста и четка, както обикновено. Този метод отнема повече време, но е много ефективен.

Портокалова кора и дафинов лист

Зъболекар каза начинът, по който хората НЕ ТРЯБВА да си мият зъбите

Зъболекарят Маркус Фелбер разказа как да не си миете зъбите, за да не навредите на здравето на устната кухина. В интервю за списание &...

Комбинацията от портокалова кора и дафинов лист е чудесен метод за домашно избелване на зъбите. Процедурата отнема само няколко минути.

Обелете портокала. Вземете няколко парчета от кората. Втрийте ги в зъбите си. Стрийте дафиновия лист на прах и с него поръсете кората от вътрешната страна, след това го нанесете върху зъбите си. Оставете да действа 5 минути. Изплакнете устата си с топла вода. Този метод е най-добре да се прилага веднъж седмично.

Бананова кора

Банановите кори са чудесен начин за избелване на зъбите, който не вреди на емайла. Този метод е много лесен за прилагане и отнема не повече от 5 минути.

Обелете банана. Вземете малка част от кората му и я втрийте в зъбите си от вътрешната ѝ страна за около 2-3 минути. След това изплакнете устата си с топла вода. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com