Този зеленчук премахва тъмните кръгове под очите

8287
Този зеленчук премахва тъмните кръгове под очите
Снимка: iStock

Днес ви представяме прости решения за тъмни кръгове под очите – как да премахнете този проблем с помощта на зеленчуци, които са свежи и лесно достъпни по всяко време на годината. Описаните по-долу лечения са лесни и бързи. Със сигурност ще намерите време да ги пробвате. Най-добре е да използвате продукти от собствената си градина или градината на приятел – тогава може да сте сигурни, че са относително „екологични“, не са прекалено наторени и „наблъскани“ с химикали. Всички знаем трикове за прикриване на сенките, но ако имаме възможност да ги премахнем лесно и евтино с натурални методи – струва си да опитаме!

Използвайте компреси от сурови картофи

Натурални маски срещу бръчки около очите

Кожата под очите изисква специални грижи, тъй като е много по-тънка, отколкото на останалата част от лицето, по-лесно се уврежда и изсъ...

Има два начина да използвате картофи за премахване на сенките - нарязани или на каша. Картофите съдържат голямо количество калий, който намалява отока, а нишестето успокоява възпалението. Който и да изберете, не забравяйте да го охладите първо в хладилника, след като го приготвите.

Обелете картофа, след това - измийте го обилно и след това нарежете две резени по около 0,5 см всеки, охладете го в хладилник и след това го поставете като компрес върху долния клепач за около 10 минути. След няколко такива процедури ще забележите разликата.

Друг начин е да направите нещо като картофено пюре. Настъргваме картофа или го смиламе в блендер. След това увийте кашата в марля и охладете в хладилник. След това поставяме на очите. Опитайте се да задържите компреса възможно най-дълго за максимален ефект.

Подпухналост и тъмни кръгове под очите може да се отървете от тях и като използвате компреси от сурови краставици.

Как да се справиш с подпухналите очи

Кожата около очите е много тънка - само половин милиметър, мека, чувствителна, почти няма мазен слой, така че постоянно й липсва влага....

Краставиците съдържат полезни вещества като антиоксиданти и флавоноиди, които намаляват отока и дразненето и регенерират кожата. Нарежете краставицата на филийки и ги поставете в хладилник, за да се охладят. След това поставете резените върху клепачите и наредете и отдолу, под клепачите. Оставете ги да подействат за около 30 минути. Изплакнете с хладка вода.

Подпухналост и тъмни кръгове - под очите може да се отървете от тях и като използвате запарка от магданоз. Този метод също е доказан във времето.

За да направите запарка от магданоз (за предпочитане от собствената си градина), имате нужда от една връзка магданоз. След като го измиете старателно, залейте го с 2 чаши вряла вода и го оставете да престои около 5 часа. След това време го прецедете през марля в бутилка или буркан. С получената запарка измивайте областта около очите няколко пъти на ден или правете компреси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com