Трикове, с които може да "улесните" зачеването

2614
Трикове, с които може да "улесните" зачеването
Снимка: iStock

Сравнително често се случва двойката да иска деца. И въпреки това, месеците, дори годините, минават без щастливото събитие от бременността.

Тук представяме поредица от съвети, които могат да се следват в тези ситуации, за да се улесни оплождането на яйцеклетката и следователно началото на бременността. 

Изключете възможните причини за безплодие

Много пъти се случва, че невъзможността за зачеване е следствие от безплодието на един от членовете на двойката. Следователно първото нещо, което трябва да направите е да изключите тази възможност, като се обърнете към специалист, където ще бъдат проведени съответните медицински тестове за мъже и жени, за да се открият възможните симптоми на това разстройство .

1. Познайте времето на овулация

Жената в детеродна възраст има овулаторен цикъл, който обикновено продължава 28 дни. Точно в средата на цикъла настъпва овулация , по това време се отделя яйцеклетка, която може да бъде оплодена. В този процес могат да се появят първите трудности, произтичащи от нередовността на цикъла на много жени, които могат да бъдат причинени от стотици причини.

Тъй като бременността може да настъпи само по време на овулацията, първото нещо което една жена трябва да направи, е да знае кога настъпва овулацията й .

Въпреки че при някои жени симптомите на този момент са забележими (като коремна болка или подуване на гърдите), при други те са почти незабележими. 

Когато настъпи овулация има и промяна във външния вид на вагиналната течност, която губи лигавицата си и става по-течна. Това е отговор на тялото, който има за цел да улесни преминаването на сперматозоидите до яйцеклетката. Следователно, като се анализира появата на тази течност, е възможно също така да се знае кога настъпва овулацията.

2. Добро мъжко здраве - жизнеспособна сперма

Друг ключов фактор за постигане на бременност е свързан с мъжката сперма. Ако приемем, че жената е по време на максимална плодовитост, сперматозоидите трябва да са достатъчно силни и подвижни, за да достигнат до отлепената яйцеклетка и да я оплодят.

Факторите свързани със стреса, умората, лошата диета и тютюнопушенето могат значително да намалят качеството на сперматозоидите и да им попречат да достигнат яйцеклетката в подходящо състояние, така че да се осъществи оплождането.

3. Избягвайте обсебването

В допълнение към тези чисто физически трикове, има друг фактор, който е решаващ за настъпването на силно желана бременност: това е психическият фактор. Двойките, които изпитват голямо безпокойство от раждането на деца и виждат, че дните минават без успех, могат да превърнат сексуалните си отношения в рутина, въз основа на математически изчисления и измервания на различни параметри.

Когато една двойка изпадне в това състояние, в което отношенията им са фокусирани изключително върху зачеването, те в крайна сметка изпитват ситуация на желание и тревожност, която системно предотвратява появата на зачеване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com