Трябва ли да използваме повече натурални продукти в грижата за косата?

2910
Трябва ли да използваме повече натурални продукти в грижата за косата?
Снимка: iStock

В нашето забързано ежедневие не сме склонни да обръщаме голямо внимание на продуктите, които използваме, за косата си. Не е нужно да преразглеждате веднага цялата си козметика и да изхвърляте продуктите, в които има химия, от рутината си. Но е добре да помислите какви шампоани и балсами използвате и да се опитате да се обърнете към натуралното.

Естествените съставки са тези, които се намират в природата около нас. Те често имат изобилие от антиоксиданти и други хранителни вещества, които могат да помогнат за подобряване на цялостното здраве и красота на вашата коса. Такъв тип продукти могат да предпазят скалпа от увреждане и да предоставят невероятни резултати за вас и косата ви. А използването им помага за опазване на околната среда.

Агресивните химикали в продуктите от магазина могат да изсушат скалпа ви, така че си заслужава да опитате естествените продукти, които ще са по-щадящи за вас. Те са по-меки и нежни.

5 лесни трика за по-бляскава коса през лятото

Естествени продукти за вашата коса

Списъкът с потенциално полезни съставки, които можете да намерите в природата, е почти безкраен. Ще се спрем на няколко от тях.

Дамаска роза осигурява влага и успокоява скалпа. Помага на косата да остане свежа, обогатена с кератин. При ежедневна употреба продуктът с дамаска роза придава блясък на косата, като подхранва отслабените нишки.

Баобабът помага за укрепване на кичура коса и намалява накъсването, докато куркумата е известна със своите противовъзпалителни и антимикробни свойства, които могат да ви помогнат да поддържате скалпа здрав и има положителен ефект върху естествения растеж на косата. Успокояващите и противовъзпалителни свойства на куркумата естествено помагат при раздразнение на скалпа, за разлика от други продукти, които правят това чрез добавяне на изкуствени компоненти. Това е отлична естествена добавка за здрав скалп и коса.

Органичен босилек придава влага, блясък и защита на влакната на косата. Спирулината насърчава растежа на косата, бори се с пърхота и пречиства и почиства скалпа. Зехтинът може да се използва като балсам и е доказано, че помага за насърчаване на растежа на косата.

Основни съставки за красива и блестяща коса

Грижа за различните типове коса

Важно е да намерите продукти, които са специфични за вашия тип коса, за да я поддържате здрава и красива.

Къдравата коса може да изисква допълнителна доза хидратация и може да се възползва от продукти, които подчертават къдриците. А дамите с права коса може да предпочетат продукти, които осигуряват допълнителен блясък.

Хората със суха коса трябва да търсят продукти, които са хидратиращи и помагат за задържане на влага. Такива са продукти, които съдържат естествени масла и растителни екстракти, които могат да помогнат за хидратиране и подхранване.

Ако косата ви е по-мазна, може да се нуждаете от избистрящ шампоан, за да премахне натрупването, както и продукти, които няма да утежнят косата или да причинят допълнително омазняване.

Винаги е добра идея да се консултирате с професионален стилист, преди да направите големи промени в грижата за косата си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com