Трябва ли да сме влюбени, за да имаме добър брак

2034
Трябва ли да сме влюбени, за да имаме добър брак
Снимка: pixabay.com

Сред западните култури се шири мнението, че да имаш щастлив брак, трябва да си безумно влюбен. Това обаче не е така. Със сигурност около вас има поне една двойка, която се влюбва или разлюбва по няколко пъти в годината.

Защо е ужасна идея да останете влюбени?

Всеки помни онова всепоглъщащо усещане, когато се е влюбил за първи път в партньора си. Вашите блъскащи сърца и потни длани са били едно. Всичко се е леело по течението и нещата са се случвали от само себе си.

Това е романтичният трик на природата да ни тласка към размножаване и връзки. Тялото ни освобождава смес от хормони, които блокират страховете и съмненията. В очите ни нашият партньор е перфектен и няма нито един недостатък, което разбира се не е така.

С други думи романтичната любов ни вкарва в капан. Ако трябваше да останем в нейния капан във висините, то със сигурност бракът ни щеше да бъде обречен. Нямаше да можем да вземе добри решения, да работим усилено, да се грижим за децата.

Съзнанието ви щеше да бъде заето само с адреналина, който ви изморява (сексът цяла нощ).

Кой е най-добрият вид любов?

Периодът на влюбване трае около 6 до 24 месеца. След първата година нивата на хормоните спада и лудостта не е толкова голяма. В следващия период е този на „спътническата“ любов, която е с по-малко интензивни чувства, нежност и привързаност.

В този смисъл този вид любов е приятелство. Двойките са заедно заради уважение, привързаност, взаимно доверие и ценности. Повечето психолози смятат, че това е правилният начин да се запази една връзка. Рано или късно двойките преминават от пламенна любов към приятелска. Независимо дали това ще се случи преди брака или след, това е начинът да запазите отношенията си.

Здравият брак разчита на вас и съпруга ви да създадете екип, който да работи върху останалите звена на една връзка – емоционална регулация, ефективна комуникация, съвместно решаване на проблеми, балансиране на личното пространство, подхранване на сексуалния живот.

Ето какво можете да направите, за да имате брак, който не разчита само на постоянно влюбване.

·         „Компаньонска“ любов – когато започнете да усещате, че любовта започва да се охлажда, трябва да говорите с партньора си за разликата между романтичната и другарската любов. Можете да споделите и опит от предишни връзки. Когато осъзнаете, че сте във фазата на спътническата любов, то няма да се огорчавате толкова от недостатъците на партньора си. Много двойки не са готови за този период и просто се разделят.

·         Активна любов – това означава да правите любов. Работете за разпалването на страстта, измислете нови пози и вкарайте въображение. Само така ще запазите тръпката в секса и ще ви е приятно цял живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно