Трудно ви е да се концентрирате?

2017
Трудно ви е да се концентрирате?
Снимка: iStock

Случвало ли ви се лесно да се разсейвате или трудно се фокусирате? В днешния свят е лесно да се разсеете от това, което правите. Технологиите и социалните медии, от които сте заобиколени, могат лесно да ви разсеят, докато сте на работа или се опитвате да се съсредоточите във важна задача. Нищо не е на повече от 1 щракване разстояние. Толкова е лесно просто да проверите тази публикация в Instagram или текстово съобщение и да бъдете хванати в капана. Изведнъж осъзнавате, че току-що сте загубили 10 минути от времето си.

Страхотни методи за подобряване на паметта и запазване на концентрацията

Сега как можете да се фокусирате по-добре? Подобряването на умствения ви фокус е постижимо, но това не означава, че винаги става бързо и лесно. Ако беше просто, тогава всички щяхме да имаме концентрацията като бръснач.

Ароматите, които ще подобрят работата и концентрацията ви

Сред ароматите има и такива, които са способни да подобрят значително концентрацията ни, както и да ни помогнат да допускаме по-малко г...

Първо, трябва да видите колко добре се фокусирате. Мечтаете ли, губите ли представа за напредъка си или имате проблеми с настройването на разсейващите фактори? Или ви е лесно да бъдете нащрек? Хората подценяват колко много разсейващи неща има наоколо. Макар че може да е толкова просто, колкото да изключите телевизора или радиото, може да е много по-предизвикателно да се справите с разсейващ колега, съпруг, дете или съквартирант.

Един от начините да се справите с това е да отделите време и място и да поискате да бъдете оставени сами за този период. Друга алтернатива е да потърсите спокойно място, където знаете, че ще можете да работите необезпокоявано.

Ароматите, които ще подобрят работата и концентрацията ви

Слушайте музика, правете кратки почивки. Изследванията показват, че ако направите малка почивка тук-там далеч от това, върху което работите, това драстично подобрява фокуса ви, когато се върнете към него. Изграждайки своя умствен фокус, ще откриете, че сте в състояние да постигнете повече и да се концентрирате върху нещата в живота, които наистина ви носят успех, радост и удовлетворение. Може да отнеме известно време, но работете върху това да се научите да живеете истински в момента. Не можете да промените миналото и бъдещето все още не се е случило, но това, което правите днес, може да ви помогне да избегнете повтарянето на минали грешки и да проправите път за по-успешно бъдеще.

 

13 храни за мозъка, които влияят пряко на паметта и концентрацията

Червата и мозъкът са тясно свързани. В червата се синтезират хормони и невротрансмитери, които влизат в мозъка и засягат когнитивната ф...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Мачкат всички по пътя си: Тези зодии са най-големите кариеристи

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com