Търпението удължава живота

6798
Търпението удължава живота
Снимка: Thinkstock

Струва си жените да бъдат по-търпеливи, са установили специалистите от университета на Сингапур.

Изследване, проведено от учените от университета, сочи, че при младите жени, които се отличават с нетърпеливост, се отбелязват признаци на стареене на клетъчно ниво, пише The Economic Times.

74 години е средната продължителност на живота у нас

74 години е средната продължителност на живота в България, като за мъжете тя е 70,6 г., а за жените - 77,6 г. Данните бяха изнесени по ...

В изследването участвали 1158 здрави студенти от Китай. Изследователите играели с тях на игра, като им предлагали да избират между два варианта: бързо да получат 100 долара или да получат по-голямо възнаграждение, но след време. Тези, които избирали първия вариант, били признавани за нетърпеливи.

След това учените измерили дължината на теломерите на левкоцитите на участниците. Теломерите са крайните участъци на хромозомите, които защитават ДНК от увреждане.

Теломерите се скъсяват всеки път, когато протича делене на клетките. При достигане на критично малки размери на дължината на теломера клетката повече не се дели. От дължината на теломера, както се смята, зависят продължителността на живота и рискът от различни заболявания.

Изследователите установили, че жените, които били определени като нетърпеливи, имали по-къси теломери. В същото време при мъжете не се отбелязвали подобни значими корелации.

СЗО: Средната продължителност на живота се е увеличила с 6 г.

Средната продължителност на живота в световен мащаб се е увеличила с 6 години, показва доклад на Световната здравна организация (СЗО). ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com