Уфолози събират пари за спътник, който да следи НЛО

6634
Уфолози събират пари за спътник, който да следи НЛО

На сайта Indiegogo се появи необичаен проект, който със сигурност ще заинтересува уфолозите от всички точки на планетата.

Ентусиастите на този проект възнамеряват да съберат 50 000 долара за изработката на малък спътник, който да обикаля около Земята и да се занимава с една-единствена цел – да следи неидентифицирани летящи обекти и различни космически аномалии.

Международен научен проект ще изучава НЛО

Международна група учени и инженери стартираха проекта UFODATA, посветен на систематичното научно изучаване на неидентифицирани летящи ...

Летателният апарат, който може да се появи на бял свят благодарение на щедростта на потребителите, вярващи в съществуването на извънземни цивилизации, е получил названието CubeSat.

Автори на проекта са канадски уфолози, които твърдо възнамеряват да докажат на земляните, че НАСА всячески крие информация за появата на летящи чинии и прочие НЛО около Земята.

По думите на ентусиастите те разбират, че НАСА може да се опита им слага пръти в колелата, но се надяват, че подкрепата на световната общественост ще защити проекта от посегателствата на американците.

CubeSat ще представлява малък нискоорбитален спътник – подобно на тези, които се изпращат от частни изследователски фирми. Летателният апарат ще бъде снабден с датчици за радиация, топловизьор и камера, способна непрекъснато да излъчва видео чрез интернет.

Светещо НЛО озадачи експертите (ВИДЕО)

Семейство наблюдавало доста рядко явление – неидентифициран летящ обект, който увеличавал размери и летял над дома им в Дарвин, А...

Подобна функция изпълнява камерата на борда на МКС, но нейните транслации се контролират строго от представителите на НАСА и ако в кадър попадне някоя аномалия, служителите на агенцията предпочитат да прекъснат ефира.

Засега ентусиастите са събрали около 400 долара, но поясняват, че който вложи в проекта 5000 долара, автоматично ще стане член на екипа и ще може да вземе непосредствено участие в изработката на спътника.

За дарения над 10 000 долара ще бъде допуснато и управление на старта на апарата.

Руската полиция разследва "падане на НЛО" над Петербург

Руските полицаи се опитвали да изяснят обстоятелствата около тайнствен сблъсък между два неидентифицирани обекта в небето над Санкт Пет...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com