Украсете дома си за Коледа с нетрадиционен празничен декор

21151
Украсете дома си за Коледа с нетрадиционен празничен декор
Снимка: Lynda Hinton / Unsplash

Празниците се чакат с еднакво нетърпение както от децата, така и от възрастните. Коледният дух завладява всичко и всички и за да го подсилите, ви трябва празнична украса. За да създадете празнично новогодишно настроение, можете да използвате нетрадиционен декор декор. Изключително лесно е да украсите къщата с коледни топки, естествени материали и импровизирани средства.

1.       Прозорец и перваз

Можеш ли да изядеш коледната украса? Направи си сам уникални и вкусни играчки за елхата

Всяка година се чудиш какво да правиш с коледната украса – къде да я прибереш, кое да запазиш за следващите празници и кое да изх...

Можете да започнете да украсявате перваза на прозореца, като замените стайните растения с новогодишен декор. Красиво ще изглеждат хартиените гирлянди и разноцветни светлинки, декоративни коледни елхички и клонки във ваза. Прозорецът може да бъде украсен със снежинки или напръскан с бял спрей с помощта на шаблони. За украса на корниза са подходящи коледни топки, които могат да бъдат окачени на дълги нишки.

2.       Стени

Празните стенни секции могат да бъдат запълнени с домашно приготвени гирлянди. Хартиени звезди, нанизани на дълъг конец, сушени портокалови резенчета, лъкове, пискюли и украси за коледно дърво. Декорациите по тапета могат да се фиксират с топлийки, споделят запознати.

3.       Мека мебел

Диваните и фотьойлите не трябва да бъдат подминавани. Ярките възглавници с новогодишна тематика ще добавят уют и ще се превърнат в новогодишен акцент в интериора. Калъфките за възглавници лесно можете да ушиете сами. Като алтернатива можете да използвате декоративна възглавница с контрастираща панделка, като добавите клонка от смърч и играчка от филц.

Направи си сам: коледен свещник

Месец преди навечерието на Коледа и Нова година, всеки се опитва да украси дома си. Да добавим празничност, блясък и привлекателност къ...

4.        Врата

Най-лесният начин е да украсите вратата с панделка, вързана от няколко конуса, като я окачите на самозалепваща се кука. Традиционният новогодишен венец ще изглежда по-живописно. Можете да го направите от панделки, коледни украси, шишарки и смърчови клони.

5.       Маса за вечеря

Когато декорирате масата, на първо място трябва да замените обичайната покривка с новогодишна. Подходяща е и празнично каре с ярка щампа. Салфетките със зимна тематика ще ви помогнат да придадете празничен щрих дори на най-обикновената вечеря. Гарантиран начин за преобразяване на домашния интериор е да поставите на масата композиции от смърчови клони, шишарки и свещи.

С украсата на дома можете да се заемете още в началото на декември и всеки ден да добавяте по нещо ново, за да сте напълно готови за Коледа. Така няма да ви се трупа много работа в последния момент, а и домът ви всеки ден ще изглежда по различен начин.

Какви опасности крие коледната украса

Памукът и хартиените украси по елхите са леснозапалими. Гирляндите от електрически крушки са ефектни и по-малко опасни. Това напомнят о...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com