Укротяване на опърничавата свекърва

10249
Укротяване на опърничавата свекърва
Снимка: iStock/Guliver

Поругана до безкрайност, непопулярната фигура на свекървата от години е лесна мишена на шеги и закачки. Въпреки, че образа на "лошата жена", който се свързва с нея, често е несправедлива, истината е, че за много жени разбирането със свекървите им коства огромно усилие. Какво причинява такава напрегната връзка между двете? Как можем да подобрим отношенията, които исторически са предопределени да се движат по бурните води?

От класиката „Тя винаги критикува това, което готвя и постоянно ме съди“, до „Тя се забърква във всичко и ме кара да чувствам, че не съм достатъчно добра за сина й“. Много пъти сме чували подобни коментари. Въпреки че това са майки, които искат само най-доброто за децата си, ни е трудно да проявяваме разбиране към някои от техните поведения.

Нещата, които свекървата тайно си мисли, но никога няма да каже на глас

1.            Връзката ни е тежка и за мен Празниците са на дневен ред, а това ...

Как ни се отразява поддържането на лоши отношения със свекървата?

Когато нито снаха, нито свекърва искат да приемат, че и двете се нуждаят от признание и взаимно уважение, конфликтът може да се влоши, дори да доведе до заболявания, които се нуждаят от психологическо лечение, като например депресия или истерия. Лошите отношения завършват с война, в която няма печеливши страни, а само губещи. Ето защо, ако сте от тези, които казват „не понасям свекърва си “ или „ моята свекърва е лош човек “, и други лоши фрази на свекърва ви резонират, трябва да се опитате да сложите край на този проблем. 

Има поредица от нагласи, които можете да промените, за да оставите след себе си връзката на токсични снахи и свекърви. Ето защо можете да следвате тези психологически съвети. 

1. Поставете се на тяхно място

Помислете, че един ден и вие ще имате деца и си представете чувствата, които ще възникнат във вас: ревност, страх да не загубите това, което обичате безусловно, страх до самота, носталгия и др. Ето защо е жизненоважно да разберете, че свекърва ви ревнува и завижда, а в някои случаи това включва страх от загуба на детето си. 

Няколко доказателства, че свекървата не винаги е страшилище

С насмешка или не съвсем, свързваме свекървата с клишето страшилище. Тя е тази, която защитава сина би и критикува жена му, тя се меси ...

2. Избягвайте съперничеството

Приемете опита на свекърва си и потърсете нейното напътствие, за да я накарате да се почувства ценена. Да предположим, че и двете имате несъвършенства и се стремете да поддържате сърдечност, за доброто на връзката ви.

3. Не се сравнявайте

Не позволявайте връзката, която имате с родителите си, да бъде единственото огледало в което да погледнете себе си. Възприятието за хубав живот е много различно и сравняването няма да промени нещата. Сравняването на отношенията на свекъра със свекървата ви само ще ви накара да се съсредоточите върху лошото. 

4. Подбирайте добре думите си

Каква е свекърва ви според зодията

Вероятно сте чували израза, че най-добрата свекърва е тази, която живее далеч. Факт е, че всяко правило има изключения, но въпреки това...

Ако има някакво отношение на свекърва ви, което ви притеснява и наранява, не позволявайте на "топката да стане по-голяма", нито обвинявайте партньора си. Кажете директно на нея в открит разговор как се чувствате, когато нещата са спокойни, като подчертаете, че оценявате нейната загриженост и помощ, но изяснете възможно най-сърдечно, че имате право да вземата решения сама.

5. Никога не я пренебрегвайте

Дори ако връзката е много напрегната, никога не прекрачвайте бариерата на уважението; тя е майка на вашия партньор и животът ви винаги ще бъде свързан, колкото и да не ви харесва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Стихотоврение за 18 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 18 април 2024

Всичко, което трябва да знаете за православната молитва

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Шест неща, които ще ви помогнат да обновите интериора си за един ден

Защо всъщност котките се страхуват от краставици?

Тези 5 признака показват, че сте свръхчувствителен човек

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Тези 5 зодии са най-добрите градинари
Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Някои зодии са надарени с особена магия: от тяхната енергия на лехите идва такава красота, на която всички останали знаци трябва да завиждат. Нека...