В коя държава се произвежда най-добрата водка? Отговорът ще ви изненада

29521
В коя държава се произвежда най-добрата водка? Отговорът ще ви изненада
Снимка: iStock/Guliver

Великобритания беше най-големия в света вносител на руска водка, но след санкциите срещу Москва трябваше да се откаже от тази напитка. Лондон обяви, че започва производство на собствена водка и изрази увереност, че ще бъде достойна конкуренция на руската напитка.

През 2020 г. Великобритания беше водещият в света вносител на руска водка, но конфликтът в Украйна принуди потребителите да си променят навиците.

Водката с марки „Руски стандарт“, Белуга“ и „Мамут“ станаха изключително популярни през 80-те години на миналия век. Рекмалодателите провеждаха привлекателни маркетингови кампании, в които определяха водката като напитка за любителите на разкоша и космополитите. 

Сервитьорка получи огромен бакшиш от клиент, ето причината

Но тези дни вече са към края си. В знак на недоволство срещу действията на Валдимир Путин в Украйна собственици на барове и фирми за търговия на едро се отказаха от руската водка. Това, обаче, съвсем не означава, че напитката не продължава да се радва на засилен интерес.

„Смятам, че водката ще се върне“, каза директорът по снабдяването от компания The Whisky Exchange Даун Дейвис. Младото поколение предпочита твърди напитки и съм убеден, че водката ще бъде следващата стъпка. Водката в момента се радва на изключителна перспектива.

Дейвис смята, че водката ще измести джина. Пазарът е пренаситен и там има вече много марки с ниско качество. Огромната популярност на джина вече започва да намалява, а потребителите вече говорят за различни алтернативи: текила, ром и уиски.

Миналото лято компанията пусна първата поточна линия от картофена водка. Става въпрос за висококачествена напитка с естествени вкусови подобрители.

„Британската водка има отличителен вкус, включително и нашата", казва Ема Хамилтън, съосновател на дестилерията за водка Edwards 1902.

Мъж спаси домашния любимец от рояк оси, но заряза жена си и децата

Потребителка на Reddit разкри, че съпругът й зарязал нея и новородените деца, застрашени от рояк от оси, за да спаси домашното куче, съ...

Използваме най-старите британски сортове картофи и нашата водка придобива кремообразен вкус. Последните тенденции при британската водка определено се отдалечават от напълно "неутралния" ѝ вкус. Производителите се опитват да създадат нещо по-интересно, още по-приятно, със собствен характер.

Картофените водки, произвеждани от Edwards 1902, Portobello Road, Chase и Colwith Farm, обикновено нямат остри нотки на зърнен алкохол и затова са по-пивки.

Освен това производителите са решили да експериментират с вкусовете.

Колекцията си Portobello Road включи водка с аромат на печено кафе, на мадагаскарска ванилия и на британски аспержи. Водката Black Cow има ягодова версия, която е направена от презрели ягоди. А Colwith Farm наскоро пусна на пазара британска водка с корен от ревен. "Водката е като бял лист, върху който можете да нарисувате много красиви неща", смятат производителите.

Увеличаването на митата и бойкотите може да доведат до нови открития за потребителите, които ще разберат, че най-добрата водка в света се произвежда не в Русия, а тук, у дома, твърдят те.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Стихотворение за 24 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 24 април 2024

Таро хороскоп за 24 април 2024

Днес тези три зодии отварят нова страница в живота си

Ето какво трябва да знае всеки стопанин на куче: Могат ли кучетата да ядат домати

Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това
Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Листата от маруля са перфектна добавка към много ястия, салати и сандвичи. Единственият недостатък е, че салатата може да загуби своята свежест...