Вечерите на свещи са полезни за сърцето

51132
Вечерите на свещи са полезни за сърцето
Снимка: Thinkstock

Романтичните вечери на свещи са полезни за здравето, тъй като при тях от горенето се отделят полезни за сърцето соли, пише в. "Дейли мейл".

Проучването е дело на екипа на Кристина Исаксон от университета в Лунд. По време на експериментите бил проследен сърдечният ритъм на 13 мъже и жени, които дишали въздух, подаван в малка стая. В него бил включван и пушек от свещи. В тези случаи било констатирано подобрение в сърдечния им ритъм.

Лавандулата има лечебни свойства

Австрийски изследователи стигнали до заключението, че лавандулата може да бъде заместител на лекарствата срещу депресията. Допълнител...

Човешкият пулс естествено се променя през деня в зависимост от множество фактори, като той се ускорява при вдишване и забавя при издишване. Това е напълно нормално и е доказателство, че мозъкът добре поема функциите си по регулирането на сърдечния ритъм. Но тези вариации намаляват с възрастта и при развиването на сърдечносъдови болести. По време на тестовете било установено, че димът от свещи възстановява вариациите на пулса при вдишване и издишване.

Концентрацията на пушека била равна на тази от романтична вечеря на свещи. Благотворното влияние на този дим д-р Исаксон обяснява с отделянето при горенето на малки частици от натриеви и калиеви соли. Именно те повлияват положително на сърцето.

По време на тестовете екипът на д-р Исаксон използвал стеаринови свещи, които се правят от естествена лой. Могат да бъдат използвани и някои парафинови свещи, които да съдържат стеарин, така че да изпускат калиеви и натриеви частици.

Д-р Исаксон не препоръчва ароматизираните и оцветени свещи, които изпускат опасни химикали при горенето.

Седенето с кръстосани крака може да вдигне кръвното

Продължителното седене с кръстосани в коленете крака може да повиши кръвното налягане, съобщи Ей Би Си, цитирана от БТА. Кръстосването...

Източник: БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com