Видео: акула яде робот

6278
Видео: акула яде робот

Роботите са прекрасен инструмент за изучаване на акулите – не им е необходимо да дишат, могат да останат под вода дълго време, без да се страхуват от нищо.

И ето един такъв робот, по-точно полуавтономният подводен дрон REMUS, бил изпратен да изучава хищната голяма бяла акула. И той изпитал зъбите ѝ в пълна степен!

ВИДЕО: Нападение на голяма бяла акула

Рибари край бреговете на Флорида загубили част от улова си – голяма бяла акула взела своя "пай". Неголям рибарски кораб, излизай...

Първоначално акулата се отнесла скептично към робота и отплувала, но след това атакувала рязко и неочаквано. Учените едва не загубили техниката, но акулата доста бързо се уморила да гризе желязото и отплувала.

Следващите наблюдения изяснили, че акулите често плават под дронове, като неочаквано изплуват и удрят право в средата на роботите.

Учените от Лабораторията за океанографски системи на Океанографския институт в Уудс Хоул са събрали най-интересните моменти във видеото долу. Резултатите от изследването са публикувани в Journal of Biology.

Невероятното приятелство между акула и човек (СНИМКИ)

Невероятна история разказа френското издание "Le magazine des voyages de pêche". Преди две години австралийският рибар Арнолд П...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com