Вижте какво направиха с парите си лото милионерите във Великобритания

4139
Вижте какво направиха с парите си лото милионерите във Великобритания

Всеки от нас постоянно си мисли какво ще направи ако спечели от лотарията.

Националната лотария на Великобритания е направила много хора милионери, вижте за какво някои от тях са използвали печалбата си.

Марк Бруденел

Спечели лото джакпот в размер на £916,915 през февруари 1997 година.

Години след спечелването на джакпота, Марк живее със съпругата си Черил в семейното жилище с 5 спални.

Четири години след победата на двойката започна свой собствен бизнес, който работи успешно в продължение на години и в момента за тях работят десет души.

Той каза: "Ние използвахме по-голямата част от печалбата, за да създадем бизнеса си. Освен това си купихме голям дом, както и хубави коли - Range Rover Sport и Audi A5. Печалбата от лотарията ни даде възможности, които иначе никога не бихме имали".

Рой Гибни

Спечели лото джакпот в размер на £7,500,000 през юли 1998.

Роден в Гримсби, Рой работеше като в работник в металообработваща промишленост, когато спечели джакпота.

След печалбата, той си купи имение с шест спални в Гримсби с мини-казино, джакузи, бар и зала за игри, както и фитнес зала, езеро за риболов, беседка и гористи местности.

Рой е фен на конните надбягвания, и след като имаше тази възможност си купи три състезателни коня.

Той също така е и любител на спорта, Рой закупува футболен клуб и поддържа местния футболен отбор Inverness Caledonian Thistle.

Рой има и собствена фирма за метали в партньорство с Дейв Фенуик, с когото той е работил преди много години.

Рой каза: "Когато спечелих аз се насладих на целия лукс, който бихте очаквали от победител от лотарията - дори и изобразих печелившите си числа от лотарията на дъното на моят 50’ басейн, който построих в дома си в Гримсби. Вече не се глезя толкова много, както преди, но все още се радвам на безгрижния живот, който печалбата ми даде. Аз разпределям времето си между моята вила в Кипър и Великобритания. Освен това подпомагам много благотворителни организации. Дали ще организирам благотворителни риболовни дни или ще се облека като Дядо Коледа за местната болница.”

Елоиз Хард

Спечели лото джакпот в размер на £1,346,840 през декември 2011 г.

Елоиз, от Колчестър, се превърна в една от най-богатите тийнейджърки в Обединеното кралство, когато спечели над £1 милион.

Спечелената сума, тя използва за закупуването на къща и кола, освен това вдигна сватба с възлюбения си Дейвид и организира чудесен меден месец из Америка.

Тя използва печалбата и за създаване на бизнес в сферата на красотата, както и за създаване на онлайн компания за играчки, с която да се занимава Дейвид.

Елоиз разказва: „Когато спечелих подпомогнах цялото си семейство, усещането беше невероятно. Заедно с Дейвид решихме да вложим част от парите в „големите неща" в живота като нашия дом и сватба. И двамата работим усилено, за да развиваме бизнесите си. Невероятно е да имаме финансова сигурност на тези години!

Мат Майлс

Спечели награда на стойност £ 1,000,000 през април 2014 от EuroMillions Millionaire Raffle.

След като разбра, че е спечелил, Мат не загуби време в планиране на това как да се наслади на новото си богатство. В рамките на 48 часа той напусна работата си като електроинженер в една фабрика, и резервира полети за себе си, брат си и двама приятели до Индонезия.

В месеците след победата си той пътува по света, включително и с група от приятели до Ибиза, той заведе семейството си на почивка в Италия, както и на световното първенство в Бразилия.

Той каза: "Все още не мога да спра да се смея на това как живота ми се промени след спечелването на лотарията. Винаги съм обичал да пътувам по света и с помощта на наградата, споделих това с моето семейство и приятели - това просто е най-невероятното изживяване. Радвам се на всяка минута и планирам да се възползвам максимално от тази възможност".

Алекс Дайър

Спечели лото джакпот от £5,957,937 през декември 2003 г.

След като спечели тази огромна сума, Алекс и съпругът й Джон си купиха луксозен дом и няколко коли, а освен това се насладиха и на много почивка в чужбина.

През годините те раздадоха почти половината от печалбата си на семейството, приятелите си и на благотворителни организации.

Преди няколко години, след като Джон почина, Алекс се премести в Испания.

Тя каза: "Аз много обичам дома си в Испания, това е малка част от "добрия живот".Ние сами отглеждаме храната си и като любител на конете е невероятно да си имам свои собствен кон, така че да мога да отида да пояздя на плажа, когато си поискам."

Деана Сампсън

Спечели лото джакпот в размер на £5,439,681 през октомври 1996 г.

Деана, от Шефилд, работеше като мобилен фризьор, когато спечели лото джакпота.

Деана е майка на две деца, живееща заедно с тях и съпруга си в общинско жилище. По това време семейството едва свързваше двата края.

Печалбата преобърна целия им живот. Деана инвестира в бизнес с бельо, както и в барове и ресторанти. А в последствие започна да отдава жилища под наем, включително ваканционен дом във Флорида!

Тя каза: "Спечелване на лотарията напълно промени живота ми и, като се има в предвид скромния живот, който водехме, аз знаех, че трябва да осигуря работа и пари за мен и семейството ми. Аз направих някои добри инвестиции и сега имам много свободно време, което е прекрасно."

Брайн Касуел

Спечели EuroMillions джакпота в размер на £24,951,269 през юни 2009 г.

Пенсионираният инженер Брайън и съпругата му Джоан са от Болтън. Те не можеха да повярват на късмета си, когато прибраха огромния EuroMillions джакпот преди няколко години.

Бабата и дядото използваха печалбата, за да помогнат на семейството си. Те закупиха жилища на двете си дъщери и изпатиха ипотеките на други членове от семейството си.

Щедрата двойка резервира частен самолет не веднъж, а два пъти, за да вземе цялото си семейство и да посетят Майорка и Лапландия, за да видят Дядо Коледа.

Те също подкрепяха няколко различни благотворителни организации, а след това решиха да си създадат своя собствена такава, която да помага на хората и на добри каузи в Болтън.

Той каза: "Лотарията ни помогна да сплотим семейството си, което е невероятно. Да бъдеш в състояние да дадеш на семейство си финансова сигурност и да помагаш на хората е такова фантастична чувство, че дори не мога да го опиша с думи!"

Дийн Алън

Спечели лото джакпот в размер на £13,861,061 през август 2000 г.

Дийн беше на 26, когато спечели почти £14 милиона, той веднага се отдаде на страстта си към колите и смени своя Ford Fiesta за Porsche. Той се ожени за приятелката си, Луиз, и двойката сега живее в къща с пет спални в Есекс с двете си деца.

С печалбата Дийн си купи редица автомобили, включително Ferrari 550, Porsche GT3, Bentley GT Speed, Audi RS4 и Range Rover Evoque.

Те се наслаждаваха на луксозни почивки, двойката също използва тази печалба, за да помогне на благотворителни организации, близки до сърцето им, в подкрепа на бебета със специални нужди в Princess Alexandra Hospital, чрез закупуване на така необходимата техника.

Те също така са закупиха скъпоструващо оборудване няколко болници.

"Аз имах някои невероятни преживявания, благодарение на моята печалба. Летях с реактивен самолет във Флорида, отидох на ледено състезания във Финландия и т.н. Но най-хубавото е че съм в състояние да помогна на семейството си и да даря пари за благотворителност, близка до сърцето ми."

Ема Уилдин

Спечели най-голямата награда от Millionaire 777s Scratchcard - £1,000,000 през август 2013.

Домакинята Ема от Глостършир, не можеше да повярва на очите си, когато видя най-голямата награда на Националната лотария от скреч карта - £ 1 милион .

Ема и съпругът й Филип, финансов съветник, станаха милионери и побързаха да заведат двете си деца на пътуване до Дисниленд, както и да закупят мечтаната от Ема кола - Range Rover Evoque.

Двойката също инвестира в два имота, с цел отдаване под наем, които сега управлява Ема.

Тя каза: "Двата имота ни осигуряват доход, което е чудесно и означава, че имаме свободата да се насладим на живота. Посетихме Дисниленд, което бе само мечта за нас, и за децата, а сега аз мога да се отдам на хобито си - пазаруването"

Теа Бристоу

Спечели лото джакпот в размер на £ 15 милиона през юли 2004 г.

Теа работеше в една малка фабрика за производство на сувенири, значки и ключодържатели, когато късметът реши да й се усмихне.

Тя и на покойният й съпруг, Пол, живееха в малка къща с тераса в Торки.

Пол е претърпял контузия, която не му позволяваше да работи. А на Теа й бе съобщено, че в края на годината ще бъде съкратена. Тази печалба не можеше да дойде в по-подходящ момент.

Пол в страстен футболен фен, затова двойката инвестира в любимия му Torquay United, и след загубата му Теа продължава да подкрепя клуба.

Тя каза: "Пол бе истински футболен фен, с течение на годините открих, че съм започнала и аз да обичам този спорт! Можехме да направи толкова много велики неща, в следствие на печалбата и се чувствахме много щастливи. Най-важното е че сме сигурни, че нашите три деца и техните деца са финансово осигурени, както и, че можем да подкрепим на велики каузи".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com