"Вредни" растения, които не трябва да отглеждате у дома

24139
"Вредни" растения, които не трябва да отглеждате у дома
Снимка: Marco Murakami / Unsplash

Растенията във вашия дом могат да бъдат декоративни, да подобряват качеството на въздуха, да дават плодове и дори да се борят с досадните насекоми. Някои от тях могат да се използват като пресни подправки в кухнята. Въпреки това във Фън Шуй практиката не всички от тях са полезни. Има растения, които могат да навредят и да попречат на плановете на собственика на дома.

1.       Бонсай

6 стайни растения, които цъфтят като луди през зимата

В студената и мрачна зима няма нищо по-добро от ярка цъфтяща градина директно във вашия апартамент. Ярките цветя, които не се страхуват...

Въпреки своята красота и декоративност, миниатюрните дървета, според фън шуй практиката, изкривяват пространството, защото не растат както трябва. Растежът им е забавен, изкривен. Ако бонсай е в кариерния сектор, тогава доходът може да бъде по-малък от очакваното, подобно на растението в този сектор.

2.       Сухи клони

Сухите растения не се препоръчват да се съхраняват в дома. Сухите остри клони, използвани за декорация, не допринасят за хармонизирането на пространството. Във Фън Шуй практиката се смята, че те излъчват неблагоприятна Ша енергия, наречена „отровни стрели“.

3.       Кактус

Кактусът се счита за не особено благоприятно растение, тъй като бодлите му също активно излъчват вредната енергия Ша. Не е добра идея да поставяте кактуси в спалнята, но те са добри в предпазването от "отровни стрели", летящи от улицата през прозореца. Затова трябва да ги държите близо до прозорците, на первазите или на терасата.

5 стайни растения, чиито плодове стават за ядене

Много стопани са решени да напълнят дома си с колкото се може повече растения и всички помещения да се превърнат в райска градина. За д...

4.       Сансевиерия

Според практиката на Фън Шуй острите ланцетни листа на сансевиерия излъчват не най-приятната енергия. Освен това, има популярно вярване, че в къщите, където се намира това растение, жените остават самотни до края на живота си.

5.       Сухи цветя

Сухите домашни цветя излъчват унила ин енергия, вместо жива ян енергия, споделят експертите. Според практиката на Фън Шуй, ако сухите цветя се озоват в сектора на сферата, в която е заседнал бизнесът, тогава процесът няма да се развие. Сухите цветя са мъртви цветя. Те не могат да донесат нищо добро в живота ви. По-добре е да сложите за кратко цветя от градината. Те няма да издържат дълго, но няма да ви залеят с отрицателна енергия.

Преди време експертите съобщиха за полезни растения за дома. Те не само служат като декоративна функция, но и подобряват качеството на въздуха и добрата енергия в жилището.

Tри основни правила за грижа за стайните растения през студения сезон

Много стайни растения са в състояние да се адаптират до известна степен към съществуващите условия. Въпреки това техните собственици тр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com