Всички жени лъжат и ето защо го правят!

7507
Всички жени лъжат и ето защо го правят!
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Може да е дразнещо да се каже отново, че жените са морално по-хлъзгави от мъжете (точно както в Битие), но може да се твърди, че жените лъжат повече, защото са „по-дипломатични“.

Проучването, финансирано от застрахователна компания, установи, че огромното мнозинство лъжи са били изречени, за да накарат някого да се почувства по-добре, да избегне неприятности или да направи живота си по-опростен (и много рядко с користна цел). Това важи както за мъжките, така и за женските лъжи, като единствената ясна разлика е, че жените го правят по-често – някои до 30 пъти на ден.

Оставете ТЕЗИ лъжи зад гърба си и продължете напред

Всеки от нас има моменти, в които се чувства несигурен или гледа на нещата по погрешен начин. Има убеждения, които с времето хората око...

Но кое е онова, което прави жените толкова възхитителни в нашите очи, ако не заслужават доверие? Изглежда, че която и страна в този дебат да предпочитате, ще намерите много доказателства в подкрепа на идеята, че жените са склонни да бъдат мили. Те са биологично програмирани да се грижат за безпомощни бебета. Една от често отбелязваните разлики между мъжкия и женския мозък се отнася до използването на езика. Мъжете очевидно обработват езика до голяма степен от лявата страна, докато жените са склонни да се справят с езика в двете полукълба.

Това може да обясни защо момичетата по принцип превъзхождат момчетата на ниво езиково развитие - защото имат достъп до по-сложни, емоционални, интуитивни средства за обработка на вербална информация. Някои хора ще кажат, че жените са били принуждавани да бъдат грижовни и отстъпчиви като част от дългосрочна кампания за промиване на мозъци. Резултатът от това може да бъде, че често е по-лесно за жените не само да разчитат ефектите на речта върху другите, но и да приспособят собствената си реч, за да предизвикат възможно най-добрата реакция: с други думи, да кажат на хората това, което искат да чуят.

И така, женските добронамерени лъжи генетично подкрепени ли са или културно диктувани? Новите разработки в неврологията хвърлят светлина върху подчертаните разлики между мъжкия и женския мозък. Но в случай, че схващането, че „мъжете и жените мислят различно“ заплашва да направи нещата твърде прости, трябва да вземем предвид подхранващ елемент под формата на генетични превключватели – гени, които се активират (или не) от фактори на околната среда.

Мъжете могат да бъдат невероятно емоционално отзивчиви и могат да разказват също толкова добре, колкото жените. Невропластичността е такава, че различни мозъци могат да се развиват в значително различни посоки, създавайки велики жени математици и мъже доктори.

5 причини хората да лъжат, дори когато не им се налага

Всички ние изричаме лъжи по един или друг начин през живота си. Белите лъжи са приемливи, стига да служат, за да стимулирате например д...

Това че жените лъжат повече не ги прави по-добри от мъжете, или по-лоши от мъжете, или дори фундаментално много различни. Не само възпитанието може да ни засегне на генетично ниво, което потенциално ни прави по-биологично склонни да реагираме емоционално. Всички ние имаме способността да бъдем социализирани по този или онзи начин, да се идентифицираме с един или друг пол, и телата ни да реагират съответно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com