Вълци в овчи кожи: какви хора могат да предадат доверието ви (част II)

2919
Вълци в овчи кожи: какви хора могат да предадат доверието ви (част II)
Снимка: https://www.pexels.com/

По какви косвени признаци може да разграничите верните хора от тези, на които не може да се вярва? Възможно ли е да идентифицирате сами вълка в овча кожа, преди да ви ухапе, разберете сега на кои хора не може да се има доверие:

Четири начина да правим добро без да даваме нито една стотинка

Повечето хора свързват правенето на добро с даряване и финансово подпомагане. Друга голяма част си мислят, че нещата, които могат да на...

• Слаби инфантилни хора

Всичко при тях е много просто. Те се страхуват твърде много от отговорността, която вашите разкрития им налагат. Те няма да могат да запазят тайна, защото се страхуват от последствията, не знаят как да управляват собствения си живот, по-лесно е да прехвърлят решенията на другите. Какво означава това? Такива хора не са независими. Те живеят за мнението на мнозинството. Днес те се покланят на един бог, утре на друг. Нямат собствена ценностна система и вътрешно ядро. Когато е изгодно за тях са способни да се отрекат от всеки, само за да останат в по-добрата позиция.

• Почитатели на светлината на прожекторите

На езика на психолозите това са хора с истерични черти в характера. Те обожават ласкателствата и похвалите. Също така са дълбоко убедени в своята уникалност и различие от останалите. Надарени са с актьорски талант, суетни, проницателни са. Тези типажи могат експоненциално да се вкопчат в нещо, да се престорят на жертва, да драматизират и дори да разкрасяват реалността. Ако им поверите тайна, ще я издадат в най-неподходящия момент. Всичко това, за да спечелят за себе си моментът на славата и вниманието. В същото време ще до украсят историята с несъществуващи подробности, така че да има "убийствен ефект".

5 неща, които научаваме твърде късно

На всички ни се иска да бъдем по-подготвени за предизвикателствата на живота и да научим уроците от тях навреме, за да се предпазим от ...

• Трудни праведници и моралисти

Хората от този тип говорят много и вкусно за това кое е добро и кое е лошо. Това са истински лицемери, на които не може да се вярва, при никакви обстоятелства. Те не забелязват „гредата“ в собствените си очи, но виждат „клечката“ в чуждите. Силно викат за лоялност и преданост, докато леко изневеряват и лъжат. Те обичат да съдят околните, окачват оценки и етикети, измислят наказания, но се смятат себе си за безпогрешни. Ако вашият приятел се вписва в това описание, той често разделя света на черно и бяло, без никакви междинни тонове. Не бързайте да му доверите тайната си, за да не съжалявате по-късно.

И така, ако сте прочели всички изброени типове хора, най-вероятно вече имате отговор на въпроса: На кого да вярвам? В случай, че „не“, пазете тайните за себе си, за да спасите хората от изкушения да я разпространяват. В крайна сметка, тайна, която двама души знаят, вече не е тайна!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да спрете да ядете през нощта?

Как се пише: оръдие или уръдие?

Грешки преди лягане, които ни карат да качваме килограми през нощта

Виното на Южна Африка: Нов свят, нови вкусове

Преди да сложите олиото за пържени картофи, сложете това в тигана

Какво се случва с очите ви след 3 часа гледане в екран?

Грешки, които хората правят в живота си и са нещастни

Кога мъжете се връщат при бившите си

6 начина да накарате парфюма си да ухае през целия ден

Имате ли това в кухнята си - тези неща привличат пари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com