За да не се запотяват прозорците в студените дни, за да няма влага и плесен, приложете този трик

30725
За да не се запотяват прозорците в студените дни, за да няма влага и плесен, приложете този трик
Снимка: iStock/Guliver

Няма никакво място за съмнение, че наличието на мухъл или на плесен може да се окаже опасно за нашето здраве. В действителност е напълно доказано, че влагата е в състояние да предизвиква астма и различни, понякога - алергии. Най-общо казано, този проблем е сериозен, така че най-добре е въобще да не позволявате да стигне той до дома ви. Най-добрият начин да ликвидирате проблема са превантивните мерки.

За жалост, доста от търговските продукти, които се предлагат в магазините, са създадени, за да решат проблема, но всъщност може да предизвикат същите проблеми, които би трябвало да премахват.

Тук изниква въпросът какво бихме могли да направим срещу влагата, респективно – конденза и мухъла, без да използваме вредни химикали?

Лесен начин да се отървем от досадния мухъл в ъгъла

Практични и функционални PVC прозорците вече присъстват в почти всеки дом. Пластмасата се почиства лесно, изглежда прилично, но може да...

Ето няколко неща, които бихте могли да направите, за да успеете да ликвидирате проблема напълно:

1. Влагата със сигурност е причина номер едно за появата на мухъл. Изсушаването на влажните зони във вашия дом ще помогне за това да бъде предотвратена появата на мухъл. Добра идея е да се поръси царевично нишесте над мястото, тъй като това ще помогне да бъде абсорбирана излишната влага.

2. Постарайте се да създадете добра циркулация на въздуха. Най-добрият начин, с помощта на който да направите това е да проветрявате често целия си дом.

3. Позволете на слънцето да огрява дома ви. Нека естествената светлина на слънцето бъде колкото е възможно повече във всяка една стая.

Ако се борите с мухъла в апартамента, опитайте това

Черните петна по стените и в ъглите, запушената миризма, влагата не само нарушават естетиката на стаята, но и много сериозно увреждат з...

Съществуват редица природни рецепти за премахване на мухъл, ако все пак сте допуснали той да се появи. Ето и някои от най-добрите от тях:

• Маслото от чаено дърво представлява един от най-добрите начини за това. За да приготвите необходимия ви спрей, трябва да смесите една чаена лъжичка масло от чаено дърво в една чаша вода. Сипете сместа в предварително подготвена спрей бутилка. Ще трябва да я разклатите добре и сместа се пръска директно върху областите, по които има мухъл. Не е необходимо да изплаквате.

• Оцетът също е добро решение в борбата срещу мухъла. Напръскайте сериозно количество бял оцет върху областите с проблеми. Може да ползвате този метод и като превенция! Особено подходящ е за прилагане в банята.

• Водороден прекис, по-познат като кислородна вода се използва, като смесите 1 част 3% водороден прекис с 2 части вода. Тази смес може да напръскате директно върху мухъла. Оставете го да изсъхне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com