За нищо на света не чистете с кухненска хартия тези предмети и повърхности

5733
За нищо на света не чистете с кухненска хартия тези предмети и повърхности
Снимка: https://pixabay.com

Всеки от нас купува по няколко рула кухненска хартия, но много малко хора осъзнават, че тя може да нанесе вреди върху някои предмети или повърхности. Сега ще разберете къде не е препоръчително да я използвате.

Петна върху мокет или килим

Ако сте разсипали на килима си някаква течност - може да е супа, манджа, кафе или друго, вие инстинктивно взимате малко кухненската хартия, за да оправите проблема. Но може би не се досещате, че ако решите да търкате петното с хартия, то тя ще започне да се разпада, оставяйки влакна по пода. Така вместо да почистите, вие ще трябва да мислите как да се справите с остатъците от хартията. Ще има още негативни последствия, защото мъхчетата от хартията ще проникнат във влакното на килима, което ще наруши неговият естествен вид. 
Съветът ни е да намерите обикновена кърпа и без да я мокрите, просто да попиете петното от разлива. След това го оставете да се изсуши и минете отгоре с прахосмукачката.

Не чистете екрани с кухненска хартия

Голяма грешка е да вземете от кухненската хартия и да започнете  да търкате и чистите някой екран - било то на телевизор, лаптоп или телефон. Тази хартия е по-груба и може ги надере или повреди, без да забележите това на пръв поглед. 
Намерете специални микрофибърни кърпички и минете тези повърхности с тях. Продават се специализирани разтвори за екрани, които могат безопасно да ги почистят повърхността до пълен блясък. Внимавайте, когато упражнявате натиск върху подобни повърхности, защото те са нежни и може да ги повредите. 

Не минавайте с кухненска хартия огледала и прозорци

Ако чистите такива повърхности, рискувате да останат власинки, които ще се виждат на по-силна светлина. За да са чисти и блестящи, вашите огледала трябва да се чистят с кърпи от микрофибърни материали. По-подходящи от кухненската хартия са късче от плат, парче от вестник или обикновена хартиена торбичка. Тези материали не оставят никакви власинки и следи.

Не чистете дъската за рязане с кухненска хартия

Ако сте залели с някаква течност дъската за рязане, например портокалов сок, не я търкайте и попивайте с кухненска хартия. Има голяма вероятност част от течността да си остане по дъската и да не попие напълно в хартията. Затова намерете леко навлажнена кърпа, добавете някакъв подходящ дезинфектант и минете с кърпата по дъската. 
Обикновена гъба, наквасена със сапун също може да ви свърши работа.

Не чистете очилата с кухненска хартия

Най-сигурния начин да съсипете очилата си е да ги минете с кухненска хартия. Много по-лесно и ефективно е да ги изплакнете под течаща вода, след като сте ги минали преди това със сапун. Микрофибърна кърпичка върши още по-добра работа.

Не хвърляйте в тоалетната си парчета кухненска хартия

За да не се налага да викате често водопроводчика да ви отпушва каналите, избягвайте да хвърляте кухненска хартия в тоалетната. Тази хартия е твърда, трудно се разтваря и може да предизвика запушване на тръбите. Използвайте кошчето за боклук, когато искате да се отървете от нея. Когато купувате такава хартия, като съвет ви препоръчваме да е с по-чести отрязъци. По този начин вие ще я пестите повече, а и така ще опазите и природата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: известна или извесна?

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com