Запомнете: 6 фрази, които ясно разкриват егоиста

36047
Запомнете: 6 фрази, които ясно разкриват егоиста
Снимка: iStock

За да не губите времето си, като се забърквате с човек, който е фокусиран единствено върху себе си, трябва да се научите да разпознавате такива типове. Тези думи и изрази издават егоистите.

Думата „егоизъм“ често има негативна конотация. Трябва обаче да разберете, че всеки здрав човек по същество е егоист. Всички се стремим да задоволим нуждите си и всяко наше действие или взаимодействие с хората е насочено към задоволяване на лични желания. Основното е да се спазва умереността. Никой никога не е умирал от здравословен импулс за грижа за себе си, но понякога прекалената гордост силно вреди на личните отношения. Става много трудно да се сприятеляват и работят с такъв човек, защото той пренебрегва исканията на другите и не мисли за това да ги накара да се чувстват комфортно.

1. „Ти трябва“

Всеки е длъжен на егоиста. Той постоянно ще напомня на хората за това и ще ги упреква, че не изпълняват задълженията си. Такъв човек може да дойде при шефа и да поиска повишение, позовавайки се на факта, че не се щади на работа, работи най-добре, въпреки че това е така само според него.

10 сигурни признака, че мъжът до вас е ЕГОИСТ

2. „Ти успя благодарение на мен.“

„Ако не бях аз, нищо нямаше да се случи.“ Такива думи могат да се чуят от човек, който е прекалено фиксиран върху собствената си личност. И няма значение какво правите: барбекю край езерото или изчисляване на ефективността на проект в края на месеца. Егоистът винаги си определя главната роля в пиесата. За такъв човек също е трудно да се радва на постиженията на други хора - струва им се, че това е незаслужена победа.

3. „Аз съм лош човек“

Изглежда, че с тези думи той подценява значението си, но всъщност не е така. Напротив, такива фрази могат да сигнализират, че човек се противопоставя на повечето хора, които хвалят себе си и личните си умения. И това е точно знак, че той най-вероятно е фокусиран изключително върху себе си.

8 признака, че сте истински ЕГОИСТ в любовта и връзките

4. „Не виждам причина за критика“

Те винаги тълкуват този вид обратна връзка, дори когато става дума за обсъждане на проект, като лична атака. Те трудно приемат факта, че работата, която са свършили, може да бъде свършена още по-добре. Ето защо егоистите често се обиждат, когато действията им са критикувани, и са враждебни към всякакви предложения да се коригира нещо.

5. „Защото така искам“

С помощта на тази фраза егоистичният човек изразява своите желания и предпочитания. Струва му се, че хората около него трябва да правят всичко, което той казва, да правят само това, което е възнамерявал.

6. „Това е работа за посредствени хора.“

Така например, човек може да говори за тези, които работят в сектора на услугите. Предубеденото отношение към другите хора по косвени признаци - тяхната работа, хобита, социален статус и т.н. - също е начин за противопоставяне на другите. А неуважението към представителите на всяка работа, „недостойна“ за белите му ръце, е пряк признак на арогантност и нездрав егоизъм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

За тези зодии победата е по-важна от всичко друго

4 знака, че Вселената те подкрепя в решенията ти

3 признака, че му липсвате, когато сте прекъснали отношенията си

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 17 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 17 май /валутен калкулатор/

Жените от тези зодии са с най-чисти сърца

Тези зодии са номер 1 във всички сфери на живота

Ако имате проблем със свекърва ви, прочетете тази притча

Как богатите жени носят шал: 7 тайни, които трябва да запомните и вие

Кога разликата в годините във връзката започва много да тежи?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com