Запомнете завинаги: 5 правила при избор на обувки, които всяка жена трябва да знае

21157
Запомнете завинаги: 5 правила при избор на обувки, които всяка жена трябва да знае
Снимка: iStock

Изборът на обувки е деликатен и изключително индивидуален въпрос. Красотата и модата са важни, но все пак основният критерий за много от нас е комфортът. Затова обувките и ботушите трябва да бъдат не само красиви и модерни, но и удобни. По правило момичетата най-често мислят за комбинации с дрехи и аксесоари, но в допълнение към стилистичните характеристики има негласни правила на етикета, които всяка модерна жена трябва да знае. Ще говорим за тях в следващите редове: 

1. Носете високи токчета в определени моменти

Според правилата до 15:00 часа жените носят токчета с височина не повече от 5-7 сантиметра, след това се вдигат, а след 20:00 часа можете да изберете максимум 12 сантиметра, в зависимост от събитието. В този случай височината ви няма значение: обувките на висок ток винаги изглеждат впечатляващо следобед.

Тук също трябва да се каже, че високите токчета не трябва да се виждат под дълги вечерни рокли или поли. Етикетът казва, че можете да показвате на другите върха на обувките си или петата, когато ходите. Когато стоите или седите, обувките са вашата тайна.

4 лайфхака, които ще ви помогнат бързо да изсушите мокри обувки

2. Дайте почивка на обувките си.

Всички обичаме универсалните модели: маратонки, мокасини, които лесно се комбинират с всичко в гардероба ви. И ако един чифт също се окаже удобен, тогава много жени почти никога не свалят тези обувки. Етикетът обаче настоява да го променим и да дадем почивка на любимия си чифт.

Не трябва да носите едни и същи ботуши или мокасини всеки ден: обувките, като нас, трябва да се проветрят и изправят. Правилото казва: два дни - носене, един ден - обувката почива. Така обувките ще ви издържат по-дълго, а визията ви ще изглежда по-интересна и разнообразна. 

3. Трябва ли да си събуя обувките вкъщи или в офиса?

Това е труден въпрос, защото всеки дом или офис има различни правила. Един ден Кари Брадшоу от телевизионния сериал Сексът и градът дойде на гости, където беше помолена да си събуе обувките. На което момичето заяви, че обувките са продължение на нейния образ. Те обаче трябваше да бъдат премахнати и в края на деня вече не можаха да бъдат открити.

Какво да правим в такива ситуации? Попитайте собственика на помещението какво трябва да направите. Ако не приемате чехли, вземете със себе си резервни обувки, за да бъде визията ви завършена.

Как да си изберете удобни обувки, които ще паснат на краката ви?

4. Изберете обувки според дрес кода

Дрес кодовете за обувки са строги, когато става въпрос за работна среда. Разбира се, отминаха дните, когато на жените беше позволено да носят само черни обувки с кръгли пръсти и ниски токчета. Етикетът също като нас се развива и се адаптира към съвременните нужди.

Днес правилото е: колкото по-строга е ситуацията, толкова по-консервативни трябва да бъдат обувките. Това могат да бъдат удобни мокасини и модерни балетни обувки с остър нос - основното е, че те не са твърде елегантни и отворени. Катарамите, необичайните токчета и привличащите вниманието цветове е най-добре да оставите за по-празничен и спокоен повод.

5. Внимавайте - лачени обувки

Една от най-противоречивите и опасни текстури е лакираната кожа. От една страна, може да превърне всеки чифт обувки в елегантен, но от друга страна, може да съсипе външния вид.

Не забравяйте, че лакът е текстура на студения сезон, така че е по-добре да не го използвате в гардероба си през пролетта и лятото. Също така трябва да знаете, че такива обувки не трябва да се носят с дънки или спортно облекло, дори ако има най-модерните маратонки за сезона. Когато избирате лачени обувки, обърнете внимание на детайлите: такъв чифт е самодостатъчен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com