Заради санкциите "Калашников" се обърна към модния бизнес

35070
Заради санкциите "Калашников" се обърна към модния бизнес
Снимка: Getty

Продажба на дрехи и ножове, създаване на ново лого – руският производител на оръжие "Калашников", който пострада тежко от американските санкции срещу Русия, се цели към нови пазари, пише БГНЕС.

Компанията "Калашников", която стана известна със своите автомати АК-47, представи в Москва новото си лого с една цел - "да рекламира по-ефективно" своите продукти. Съобщено беше също пускането в продажба на "дрехи за спортни стрелци и ловци" под марката "Калашников".

Производството на аксесоари, включително ножове "Калашников", също е сред проектите на компанията. Логото в червено и черно, цветовете на знамето на Удмуртия (Урал), където се намират основните заводи на компанията "Калашников", е голяма буква "К", приличаща по своята форма на пълнителя на АК-47.

"Автоматът Калашников е един от руските символи, които са наистина познати в света" и новото лого "отразява основните принципи на компанията – надеждността, отговорността и лесното изпълнение", заяви генералният директор на компанията Алексей Криворучко в комюнике.

"Калашников" пострада от санкциите, въведени през юли срещу редица руски компании от Вашингтон, който обвинява Русия, че подкрепя военно проруските сепаратисти в Украйна. "Американските санкции са тежък удар за "Калашников", защото повечето продукти за цивилна употреба трябваше да бъдат доставяни на американския пазар", заяви Сергей Чемезов, генерален директор на държавния холдинг "Ростек", който контролира компанията.

"Калашников" се стреми да се установи на нови пазари в Южна Америка, Азия и Африка, допълни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com