Заря за милиони по целия свят

30209
Заря за милиони по целия свят

Глобалното парти започна от Австралия, след което обиколи цял свят в безспирна верига от фойерверки. Празненствата започнаха с мека лятна вечер в Сидни с пиротехническо шоу за 6,9 милиона долара и специален гост поп звездата Кайли Миноуг, съобщава БГНЕС. Оттам безкрайното парти се премести в осемминутно шоу в Хонконг, където известното пристанище Виктория беше осветено със забележителни светлини. Фойерверки имаше и в много други азиатски градове, включително за първи път в Янгун, столица на дълго време изолирания Мианмар.

С придвижването на полунощ на запад през часовите зони най-високата сграда в света Бурдж Халифа в Дубай, се превърна в център на тържествата. Във Великобритания хиляди хора не се уплашиха от дъжда и излязоха на брега на река Темза, за да наблюдават зарята, а виенското колело „Окото“ на Лондон беше осветено в променящи се цветове.

Обичаите по света: Как се празнува Нова година

Свинско и винско, това е мотото, под което минава родната трапеза. В Германия обаче вечерта не минава без фондю, пунш и ракети, в Япони...

С 16-минутна заря от 24 тона фойерверки над два милиона души посрещнаха новата 2013 г. на прочутия плаж Копакабана в Бразилия. Във водата и на 34-градусова жега.

Един милион души се събраха на площад „Таймс Скуеър“ в Ню Йорк за посрещането на Нова година. Един милиард души по света наблюдаваха шоуто в Голямата ябълка, което достигна връхната си точка, когато кметът на града, подпомогнат от група танцьори, тласна традиционната светеща кристална топка надолу точно една минута преди полунощ. Веднага след като фойерверките избухнаха над Манхатън, последваха целувки и танци.

Във Вашингтон Белият дом и водещите представители на републиканците имаха причини за собствено празненство, след като постигнаха споразумение в последния момент за бюджета, предотвратяващо фискалната скала - повишаване на данъците и намаляване на разходите. Този път обаче Ню Йорк зае водещо място на американската парти сцена с южнокорейската поп сензация Сай и кънтри звездата Тейлър Суифт.

В Русия президентът Владимир Путин използва традиционното си новогодишно обръщение, за да призове за единство след година на протести срещу завръщането му в Кремъл за трети мандат.

През Новата година обещавам...

Да четат повече, да спестяват и да свалят килограми през новата година, това си обещават повечето британци,сочат резултатите от  о...

В Рим папа Бенедикт XVI празнува Нова година в базиликата "Свети Петър" с призив за солидарност с бедните и молба към вярващите от време на време да спират, за да помислят, въпреки напрегнатия си начин на живот. "Трябва да знаем как да спрем и да помислим. Това е начинът нашата душа да намери лек от неизбежните рани на ежедневния живот", заяви главата на Римокатолическата църква.

В Испания празнуващите, които се събраха на площад Пуерта дел Сол в Мадрид преди полунощ, въпреки студа, дъжда и рецесията, успокоиха болката от икономическата криза с чаша вино и много добро настроение. В Париж обаче настроението не беше толкова добро, тъй като властите официално забраниха всички зари през нощта.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии
Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

В сферата на астрологията има определени зодиакални знаци, които често ни карат да се чешем по главите в недоумение. Нека се потопим в енигматичния...