Защо добавям лимонов сок при пране?

2966
Защо добавям лимонов сок при пране?
Снимка: Steve Buissinne / Pixabay

Всеки знае, че белите дрехи е много трудно да останат такива, независимо, че ги перем на специална програма на пералнята и със специални за тях препарати. С времето, тъканите изтъняват, а по любимата ви бяла блуза се появяват петна, които каквито и методи да използвате, трудно се премахват. Хубавото е, че има начин как бързо и лесно да върнете белотата на дрехите си. Това става с помощта на лимоновия сок, който добавен в пералнята, ще ги направи снежно бели. Ето какво е нужно да направите.

Лимоновият сок, добавен към прането, има свойството да премахва петната от белите тъкани, особено ако току-що сте изцапали със сос покривката, или се е разляло вино, върху нея. Нещото, което трябва да направите е да сипете малко количество лимонов сок върху петното, да поръсите отгоре със сода бикарбонат и след това с помощта на стара четка за зъби на разтъркате мястото. Така сместа ще проникнат в дълбочина в тъканта и ще го премахне. За да подейства сместа още по-добре, я останете да подейства за около 10 минути, след което накиснете покривката и я изперете, както обичайно го правите.

Лимон за красота? Ето как

Защо да купувате скъпи кремове, когато имате лимонов сок? За да изсветлите петна или лунички, опитайте да нанесете лимонов сок директно...

Лимоновия сок, можете за използвате и ако искате белите ви дрехи, чаршафи, покривки и кърпи да стана още по-бели.  По тях често остават петна от храна, мазнина, пот или парфюм. За да премахнете всички тях и прането ви да е изкрящо бяло, в пералнята към праха за пране можете да добавите 1 чаена чаша лимонов сок. Той ще премахне петната и едновременно с това ще ги избели и ще ги ароматизира.

Освен, че ще ароматизира и избели прането ви, лимоновият сок ще му придаде и свежест и мекота, а това ще премахне необходимостта от използването на омекотител. За да постигнете този ефект, първо трябва да накиснете прането в леген, в който сте добавили 1 чаена чаша лимонов сок. Така то трябва да престои поне няколко часа, а за по-добър ефект можете за го оставите и за цяла нощ.  Така, след като изперете дрехите си те ще бъдат меки и пухкави и ще ухаят прекрасно.

И на края, ще ви научим на още една хитринка. Както знаете, за да бъде чисто прането, трябва от време на време да се погрижим и за чистотата на пералнята. Ето защо, винаги,  когато перете, добавяйте към праха за пране лимонов сок или разтворена във вода лимонена киселина. По този начин ще освежите прането си, но и ще почистите пералнята.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Ако имате дъщеря, прочетете тази притча

Намислете си число от 1 до 20 и вижте КЪСМЕТЧЕТО си за май месец

Таро хороскоп за месец МАЙ за всяка зодия

Изследователи: Лимбалните кръгове са добър показател за сърдечносъдовото здраве

Изследователи: Използването на белина е свързано с по-голям риск от смъртоносно белодробно заболяване

Има ли безценно цвете и кои са най-скъпите цветя в света

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

Кога се приготвят козунаци за Великден?
Кога се приготвят козунаци за Великден?

Тази година православните християни ще празнуват Великден на 5 май. Сега е най-доброто време да се подготвите спокойно за празника и без да бързате. Седмицата,...