Защо е добре да си купиш нов автомобил?

4542
Защо е добре да си купиш нов автомобил?
Снимка: iStock

Всеки, който иска нова кола, трябва да избере: запазена употребявана кола или чисто нова кола, току-що произведена? Ето предимствата и недостатъците на тези две алтернативи.

Когато става дума за закупуване на автомобил, мненията са различни: докато за едни единственият вариант е нов автомобил, други предпочитат да се насочат към употребявани коли. Но какви са аргументите в полза на единия или другия вариант? Ако абсолютно искате да притежавате кола, в която никой никога не е сядал, никой никога не е пушил или ял, случаят е ясен: трябва да поръчате фабрично нова кола.

Внимание: превозните средства в депото не са непременно „нови от завода“. Затова се уверете, че моделната година винаги е посочена в договора за покупка. Не се задоволявайте с думата "чисто нов". Докладът за оценка, приложен към всяка нова кола с дата на митническо освобождаване, дава добра представа. Според автомобилните експерти периодът от 6 до 12 месеца от митническото освобождаване до първото пускане на пазара е пределната стойност за използване на термина „чисто нов“. Ако всъщност купувате само „ново“ превозно средство, трябва да поискате съответната отстъпка за загубата на стойност, която вече е понесена чрез депозита.

Предимствата на покупката на нов автомобил

Възползвате се от 2 години фабрична гаранция

Вашето основно предимство при закупуване на нов автомобил: Вие винаги се възползвате от 2-годишна фабрична гаранция или гаранция от производителя за автомобил с произход от Европейското икономическо пространство (ЕИП). Фабричната гаранция започва да тече от деня на регистриране на автомобила на Ваше име.

Колко нови коли купиха българите през миналата година?

Миналата година бе тежка за автомобилния пазар в Европа. Въпреки ниската база през 2020 година, продажбите на нови коли отчитат спад от...

Гаранцията за нови автомобили обикновено е валидна 2-3 години или 100 000 км.

Специалното усещане за нова кола

Всеки, който си е купувал кола, знае това добре: новата кола дава на собственика прекрасно усещане, защото всичко изглежда неупотребявано и ново. Няма лоши миризми от предишен собственик. Знаете, че сте първият, който сменя предавките и натиска педала на спирачката. Новото превозно средство обикновено има и типична „фабрична миризма“.

Персонализирайте колата на вашите мечти

Друг аргумент в полза на фабричната кола: купувачите могат да персонализират мечтаният автомобил в представителството или в интернет и след това да го пригодят към личните си нужди. Купувачите на нови автомобили могат да избират от редица опции за двигатели и пакети за развлечение и безопасност.

Кола на старо или субсидия за нова - кое да изберем

Все повече и повече в социалните мрежи се чуват какви ли не новини и факти, които насочват мисълта на хората в една доста по-нетипична ...

Чисто нова технология на борда

Всеки, който избере нов автомобил, също се възползва от най-новите двигатели и технологии за превозни средства от съответния производител. Например, нов автомобил може вече да има вградено DAB или интернет радио и 5G мобилна технология на борда. Новите автомобили са оборудвани с най-добрите технологии за безопасност, включително много въздушни възглавници, системи за налягане в гумите и най-новите системи за подпомагане на водача.

По-ефективно потребление и настоящи стандарти за емисии

Новите автомобили обикновено консумират по-малко гориво от по-старите модели. Така например, докато през 90-те години на миналия век беше нормално да се изразходват повече от десет литра гориво на сто километра, днес едва ли има автомобили от среден клас, които да надхвърлят тези стойности.

На всеки няколко години законодателят затяга стандарта за отработените газове. По правило всяка по-нова кола отделя по-малко азотен оксид и вредни въглеводороди от по-старата. Новото превозно средство отговаря на всички настоящи стандарти за емисии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно