Защо е важно да приемем тялото си?

534
Защо е важно да приемем тялото си?
Снимка: iStock

Повечето хора се стремят да се научат да приемат себе си и да се грижат за себе си в дългосрочен план. Много от тях са преминали през многобройни разочаровани опити за "чудодейни" диети.

Въпреки това, както на практика във всичко, чудеса не съществуват.

Някои аспекти, върху които е добре да поработим, са: връзката между храната и емоциите, да се научим да се откажем от манталитета на „диетата“, да се свържем отново с вътрешните сигнали за глад и ситост, да работим върху връзката с тялото си, да се научим да бъдем състрадателни към себе си.

Накратко, това би било процес на повторно свързване със себе си отвъд неговата физическа форма.

Трябва ли да харесвате тялото си, за да се грижите за себе си? Трябва ли да изглеждате добре в огледалото, за да бъдете добър човек със себе си? Ще се опитаме да ви изясним...

Приемете тялото си!

Накратко, обикновено получаваме посланието, че трябва да обичаме тялото си... но как да постигнем това? Как можем да го получим, ако го мразим и се борим срещу него от години?

5 тайни послания, които тялото ни изпраща

Често езикът на тялото ни говори повече от самите нас. Ако има кой да го разчете правилно, сме като отворена книга. Това са 5 неща, кои...

Не забравяйте, че вашите чувства са такива, каквито са. Не е нужно да се борите с тях. Да се научиш да обичаш тялото може да отнеме години и реалността е, че като човешки същества наистина има значение как се грижим за себе си в настоящето, тук и сега.

И тогава... Мога ли да се науча да живея с тялото, което ме излага пред обществото? Мога ли да се грижа за тялото си, въпреки че не го харесвам?

Научете се да обичате тялото си!

Нашето тяло е нашият "двигател" и е важно дотолкова, доколкото ни помага да се движим, да извършваме ежедневните си дейности, да тренираме, да излизаме на танци, да се разхождаме през планината и т.н. 

Не можем да започнем къщата от покрива... ето защо е важно да разбереш, че преди да обичаш тялото си, трябва да се научиш да живееш с него, да го приемаш такова, каквото е.

Тялото ни "говори"“: Как да се научим да го „чуваме“?

Нашето тяло е деликатен инструмент. То реагира на всякакви външни влияния и дава сигнали, ако нещо се е объркало в живота ни. И така, с...

Следователно приемането би било предишната стъпка към любовта към тялото си. И това е нещо, което се случва с всичко, например да се научим да приемаме емоциите и мислите си е първата стъпка, така че те да не представляват заплаха срещу самите нас.

Предлагаме ви едно упражнение - можете да се погледнете в огледалото и да си кажете: „Не харесвам бедрата или корема си, не харесвам носа или зъбите си, но ги приемам такива, каквито са”.

Приемането на реалността не означава, че трябва да я харесваме, а да живеем с нея. 

Запомнете: как се отнасяте към тялото си, има много общо с това как се отнасяте към себе си. Това е свързано със самочувствието ви.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Топ 5 на най-красивите места в Европа през пролетта

Кой е най-големият полуостров в света

Тези 3 цвята никога не трябва да се използват за боядисване на яйца за Великден

В коя държава е най-голямото пристанище в Европа

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com