Защо колата е по-вкусна в Мексико

3042
Защо колата е по-вкусна в Мексико
Снимка: Getty Images/Guliver

Загадката на колата

Ако сте почитател на газирани напитки, вероятно сте опитвали повечето от сладките и пенливи напитки. В Мексико колата винаги се продава във висока, тънка стъклена бутилка, докато в Америка, тя е в пластмасови бутилки или алуминиеви консерви. Мексиканската кола вероятно все още може да прави всичко, което американската кола може да направи, но няма съмнение в умовете на повечето хора, че вкусът й не е същият. И двете напитки се произвеждат от една и съща компания, така че защо разликата във вкуса?

Колата може да ви свърши куп неща, полезни за ежедневието

Колко често кока колата присъства във вашия дом? А колко често си я поръчвате? Може би обичате да консумирате тази напитка, която има н...

Защо мексиканската кола е по-вкусна от американската?

И двете газирани напитки са произведени от един и същ производител - огромна международна компания, но точно както опаковката, списъкът на съставките варира леко в различните страни. Повечето хора, които предпочитат мексиканската кола пред американската кола, говорят, че първата има по-чист вкус, което може да се свежда до опаковката. Пластмасата и металът могат да повлияят на вкуса на содата, но стъклото не и дори може да помогне за поддържане на по-свеж вкус за по-дълго. Някои фенове на газираната напитка дори казват, че мексиканската кола е по-пенела и енергизираща.

Въпреки това, има реална, измерима разлика между кока-колата от двете страни и тя е посочена на етикета: Подсладителят. Американската кола се прави с високо фруктозен царевичен сироп, докато мексиканската кола се прави с тръстикова захар. Няма да повярвате тайната съставка, която можете да добавите към вашата кола, за да я направите още по-вкусна.

НЕ знаехте тези ползи от царевицата

Захарта е като захарта

Тайните съставки на Кока Колата

На 18 февруари 1979 г. в Атланта, Джорджия, Съединените щати е публикувана статия за Koka-Kola на страница 2Б на вестник Atlanta. Хорат...

Защитниците на мексиканската кола се кълнат, че видът, приготвен с тръстикова захар, има по-истински и по-малко химичен вкус, но двата източника на захар не са толкова различни. Тръстиковата захар се прави от захарна тръстика, докато царевичният сироп с високо съдържание на фруктоза, който има репутацията на нездравословен, но се намира в повечето преработени храни в Съединените щати, се прави от царевица. И двете захари се състоят от глюкоза и фруктоза, въпреки че, както подсказва името, последната е с малко по-високо съдържание на фруктоза. За тялото ви те се разграждат и използват почти по същия начин. Глюкозата е от съществено значение за функционирането на мозъка, а фруктозата се превръща в глюкоза. За вашите вкусови рецептори тръстиковата захар може да е по-хубава, което дава предимство на мексиканската кола в конкуренцията за вкус.

Вижте как захарта вреди на косата ви

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com