Защо не е полезно да ядете ябълка веднага след хранене

6211
Защо не е полезно да ядете ябълка веднага след хранене
Снимка: ПР

Един полезен и вкусен плод можем да си хапваме целогодишно. Това е ябълката. Може да я консумираме в сурово състояние, като добавка в закуска, плодови салати, сладкиши с ябълки и други. Ябълките са част от почти всяка диета, защото съдържат полезни вещества и фибри. Въпреки това има определени моменти, в които е по-добре да не си хапваме плода.

Ябълките са богати на полезни елементи и антиоксиданти. В нея ще откриете мед, магнезий, калий, цинк, натрий, желязо, фосфор, витамин К. Знаем, че ако хапваме по една ябълка на ден, няма да доближаваме лекарския кабинет. Кога обаче е полезно да ядем ябълки и кога не толкова.

Лекарите препоръчват да не се хапва ябълка веднага след хранене, защото тя може да навреди на защитната обвивка на зъбите. Хубаво е да изчакате поне половин час или малко повече, за да си хапнете сочния плод. Британско проучване доказва, че може да намалите значително риска от сърдечен проблем, инфаркт или инсулт, ако хапвате по 2-3 ябълки на ден. Антиоксидантните съединения в плода успешно ограничават раковите клетки. Кората на ябълката също носи куп ползи, така че не я белете. Измийте я добре и си хапнете плода с кората.

Специалистите твърдят, че има определено време, в което различни храни трябва да се консумират. Конкретно ябълките е препоръчително да се хапват рано сутрин. Те са чудесно начало на деня, ще ви поддържат тонизирани, енергични и в добро настроение. Освен това те съдейства за доброто храносмилане. Това е много полезно, ако страдате от някакви храносмилателни проблеми. В такъв случай непременно започнете деня си с ябълка. Хубаво е да не ядете ябълка вечер или късно през нощта, защото може да изпитате дискомфорт в стомашната област. Може да причинят газове, подуване или киселини.

Съществуват много сортове ябълки. Ябълковото дърво принадлежи към рода Malus и семейство Розови. То е едно от най-често отглежданите дървета в домашната градина. Видът води началото си от Западна Азия, където и днес могат да се намерят такива диви растения. Ябълката е едно от първите култивирани дървета. Срещат се около 7500 вида като всеки сорт има специфични за себе си период на цъфтеж, размер и особености.

Ябълките са питателен плод, който може да ви засити за дълго време. Ето защо е хубаво или да започнете деня си с тях, или да ги хапвате като следобеден снак. Включете ги в менюто си, ако се борите с излишните килограми. Те само ще допринесат за вашия успех.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 неща, които ще издадат същността на кавалера ви на първа среща повече от думите

Повишен риск от излагане на токсични метали може да предизвика пушенето на вейп, установява проучване

Колко е дълъг тунелът под Ламанша

5 правила за отслабване без излишен стрес

Как е истинското име на Джордж Оруел

Внезапен прилив на сили и още 5 феномена, които се случват на човек преди края му

Кой е най-големият град на остров Гренландия

Кой е най-големият град в Шотландия

Смъртоносен капан: защо котките не трябва да се доближават до прозорци с PVC дограма

3 вида горски плодове за намаляване на мазнините по корема

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com