Защо не приличаш на зодията си?

4529
Защо не приличаш на зодията си?

Много хора не се отъждествяват с качествата и склонностите на своята зодия. Причината е, че нейното влияние върху нас в деня ни на раждане е само едно от въздействията, които изпитваме от всички елементи в астралната карта - но далеч не е единственото. Вярно е, че нашата зодия е слънчевият знак, чийто път следваме; тя оформя основните качества у нас и житейския опит, който ще придобием - но всичко може да бъде променено под влияние на други елементи от астралната карта.

Например, асцендентът е знакът, белязващ часа ни на раждане - и се свързва с първото впечатление, което правим на другите хора чрез физическото си тяло, чрез начина, по който се представяме на света около нас. С други думи: човек, роден под знака на Везни – което го прави дружелюбен и засмян, може да бъде по-сдържан и срамежлив, ако асцендентът му е в Козирог.

АСЦЕНДЕНТЪТ: Какво представлява и какво означава ВАШИЯТ

Лунният знак също е много важен в рождената карта и е свързан с нашите емоции, детски преживявания, спомени, като се позиционира спонтанно и непредвидимо. Лунният знак и асцендентът могат да бъдат по-активни от зодията (слънчевия знак). Например, човек, роден в по-сдържаната зодия Козирог - която обуславя сравнителна затвореност на характера, може да бъде много по-отворен и комуникативен, отколкото бихте очаквали от един „типичен Козирог“, ако при раждането му Луната се е намирала в Близнаци.

Когато използваме израза „типичен“, говорим за човек, който изразява енергиите на съответната зодия по много ясен начин. У такива хора е възможно да си съвпаднат почти всички характерни черти на тяхната зодия – същите тези черти, за които четем в астрологичните уеб-сайтове и ръководства. Но индивиди с подобни „чисти“ зодиакални характери са голяма рядкост. Почти винаги характерът на човека изпитва много други влияния, които намаляват или дори блокират влиянието на слънчевия знак (зодията).

Когато един астролог казва:„Скорпионът е интуитивен“, или: „Лъвът е креативен“, той има предвид главните качества, които всеки знак (зодия) съдържа. Но хората, родени под дадени зодиакални знаци, може да изпитват други влияния, които намаляват или блокират тези качества.

Какво казва вашият асцендент за вас според астролозите

Тук може да се приведат два подходящи примера със зодия Близнаци. Ето Пол Маккартни е типичен Близнак. Весел, лъчезарен, пълен с добро настроение, приятелски настроен и креативен, развил се в областта на общуването чрез своята музика и красиви текстове. Роден в Ливърпул, „вечният бийтъл“ има асцендент в Риби и Луна в Лъв.

Докато предишният американски президент Доналд Тръмп е „корав“ Близнак: противоречив и груб, далеч от това, което четете за Близнаци – причината е, че е роден в на 14 юни 1946 г., което означава, че има Луна в Стрелец и асцендент в Лъв.

Тъй като астрологичната карта на човека е конфигурирана от различни звезди и стратегически точки, естествено е в нея да се проявява повече от един зодиакален знак – и дори допълнителните знаци да имат известен превес. Често доминиращата зодия в астралната карта е различна от зодията на човека - което в крайна сметка оказва влияние върху личността на индивида. Например, някой може да каже: „Аз съм Стрелец, но не съм толкова оптимист (което е отличителната черта на този знак)“. Тогава ще видим, че този човек има Меркурий, Луна или Марс в Козирог, което натежава в неговия характер.

Въобще, ако човек има много планети в зодия, различна от рождената, често в характера му ще се проявяват черти, обусловени именно от тази различна зодия с повечето планети - отколкото такива, формирани от собствената.

Това още веднъж това показва, че ние сме нещо много повече от формалния стереотип на зодията, в която сме родени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Учените правят важно откритие: Дълголетниците са от тази кръвна група

Пием ли по-малко алкохол, когато използваме по-малка чаша

Как къпането ни помага да пестим вода

Няколко причини, поради които котките "месят" с лапите си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com